Anasayfa Haber HP, Windows 7’yi Diriltmek İstiyor!

HP, Windows 7’yi Diriltmek İstiyor!

HP Windows 7

HP yeni çıkaracağı bilgisayarlarda, işletim sistemi olarak Windows 7 kullanacak.

Hewlett-Packard, teknoloji pazarında tutunmak için garip atılımlarını sürdürüyor. HP, mobil pazarda şansını yeniden denemek istiyor. Öte yandan “Yüksek Talep Nedeniyle Geri Döndü” başlığıyla, Windows 7 işletim sistemine sahip bilgisayarlarını satışa çıkardı.

HP, bir dizi masaüstü ve laptop bilgisayarı piyasaya sürdü. Bu cihazların hepsinde Windows 7 kullanılacak. HP, Windows 7’e olan talebin halen yüksek olmasını kullanmayı amaçlıyor olabilir. Öte yandan Microsoft, 4. yılını dolduracak Windows 7 yavaşça piyasadan çekmenin planlarını yapıyor. Hatta Windows 9’un ilk seslerini duymaya başladık bile.

HP’nin bu hamlesi ne derece mantıklı olur, cihazlar piyasaya çıktığında göreceğiz. HP’nin açıklamasına göre bilgisayarlarda Core i5 ve Core i7 işlemciler bulunacak. Bu cihazları satın almak isteyen kullanıcılara da 150 Dolar’lık bir indirim sağlanıyor. Sanıyoruz, HP biraz da depolarındaki ürünleri bitirmeye çalışıyor.

Windows 7, kullanıcıların %47.5’i tarafından kullanılıyor. Windows 8.1’in kullanımında az da olsa bir artış var. Ancak Windows 7’i tam anlamıyla geçebilmiş değil. HP’nin yeni bilgisayarlarının ömrü çok uzun olmayacak gibi gözüküyor.