Anasayfa Oyun Gears of War Artık Microsoft’un!

Gears of War Artık Microsoft’un!

gears_of_war

Microsoft uzun pazarlıklardan sonra Gears of War markasını satın aldı.

Epic Games tarafından yapılan Gears of War serileri toplamda 22 milyondan fazla sattı ve bunun sonucunda 1 milyar doların üzerinde bir gelir getirdi. Microsoft‘un Xbox oyun konsollarında en çok satan oyun serileri arasında yer alan Gears of War serilerinin isim haklarını bir süredir almaya niyetlendiği sır değildi. Sonuçta bu kadar büyük marka değeri olan bir serinin isim haklarını almak, yeni nesil Xbox One‘ın başarısını garanti altına alabilmek açısından da gayet önemli olacaktır.

Nitekim süren pazarlıklar sonucunda Epic Games, serinin isim haklarını Microsoft‘a devretmiş bulunuyor. Bu haklar eskiden çıkmış tüm oyunları ve gelecekte Gears of War adı kullanılarak yapılacak olası tüm projeleri kapsıyor. Peki ama Microsoft bu serileri satın aldığına göre şimdi ne yapacak?

Microsoft yapılacak yeni Gears of War oyunlarının geliştirilmesi için Black Tusk adlı farklı bir tasarım stüdyosuyla anlaşmış bulunuyor. Black Tusk oyun dünyasında pek bilinen bir isim değil çünkü nispeten çok yeni bir firma. Fakat burada önemli bir nokta var, daha önce Epic Games için çalışan ve Gears of War oyunlarının geliştirilmesinde büyük rol oynamış olan Rod Fergusson, artık Black Tusk için çalışıyor. Fergusson‘un zaman içinde yeni firmasına daha fazla yeteneği de getireceği, böylece yeni Gears of War oyunlarını yine en iyi satanlar listesine sokabileceği bekleniyor. Bu beklentiler ne kadar gerçekleşecek, ancak bir sonraki oyunun çıkışıyla görebileceğiz. Ancak bu konuda da henüz kesinleşmiş bir bilgi yok.