Anasayfa Haber Panasonic, Yeni Toughbook CF-D1’i Tanıttı!

Panasonic, Yeni Toughbook CF-D1’i Tanıttı!

Panasonic CF-D1

Yeni güncelleme ve yükseltmeler ile birlikte Toughbook CF-D1, Avrupa otomotiv endüstrisinin dayanıklı tablet alanındaki ilk tercih olma konumunu sürdürecek.

Son yükseltmeler sayesinde Toughbook CF-D1 kullanıcıları, hem dayanıklı hem de ergonomik Toughbook platformundan ve kapsamlı ekipman gamından faydalanmayı sürdürürken Windows 8.1 Pro işletim sisteminin girişimlere yönelik avantajlarını ve işlevselliğini yaşayabilecekler. En yeni Toughbook CF-D1 ayrıca üçüncü nesil Intel Core i5-3340M vPro (2.7GHz) standart voltajlı işlemci, 500GB hard disk (320GB’den yükseltildi) ve opsiyonel 256GB SSD ile donatıldı.

Diagnostik işlemleri için tasarlandı

Toughbook CF-D1 motorlar, otomobiller, kamyonlar ve makineler üzerinde atölye ya da sahada diagnostik işlemi gerçekleştiren teknisyenlerin yanı sıra teknik çizim ve haritaları için büyük ve net ekran görünürlüğüne ihtiyaç duyan acil durum müdahale ekipleri için, yine onların görüşleri alınarak tasarlandı.

9 saatlik tam vardiya pil ömrüne (Mobile Mark 2007, 60cd/m²) ve 13,3” geniş ekran, LED arka aydınlatmalı HD LCD ekrana sahip CF-D1, günümüzün hassas diagnostik uygulamaları için mükemmel bir şekilde donatılmış bulunuyor. Bunların yanında Tougbook’tan beklenen dayanıklılık unsurlarının tümünü bünyesinde bulunduran tablet çarpma, düşme, sıvı, toz ve atölyeler ile dış ortam saha şartlarının olağanüstü sıcaklıklarına karşı direnç gösteriyor.

Rakipsiz ekran netliği

13.3” geniş ekran, LED arka aydınlatmalı HD LCD ekran teknisyenlerin gerçek zamanlı diagnostik programlarını çalıştırma, telematik verilerini okuma ve şemalar ile tasarımları görüntüleyebilme işlemlerini kolaylıkla yapmalarını sağlıyor. Tabletin dirençli dokunmatik ekranı parmak, eldiven ya da kalem ile ıslak şartlarda bile kolaylıkla giriş yapılabilmesini sağlıyor.

Ekran hem iç hem de parlak güneş ışığı altındaki dış mekanlarda net görüntü sunmak için tasarlanmış bulunuyor. Otomotiv modeli 400cd/m² LCD parlaklığı sunarken, dış mekanlarda kullanılmak için tasarlanan Saha versiyonu dairesel kutuplayıcı ve yansıma önleyici kaplaması ile 1,000cd/m² değerine kadar parlaklık sağlayarak, piyasadaki en iyi ekran görünürlüğünü kullanıcılara sunuyor.

Kişiselleştirme için üçlü modüler yuva

Panasonic CF-D1

Diagnostik teknisyenlerinin geniş çaplı ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlanan cihaz yapılandırılabilen üçlü giriş yuvasına sahip. Kişiselleştirme ihtiyacını tamamen karşılamak için tasarlanan girişler güvenilir diagnostik veri iletimi için gereken tüm uzman girişleri de destekliyor. Girişler Seri ya da VGA arayüz, ikinci bir LAN girişi ya da sayısı ikiye kadar çıkabilen dayanıklı USB portu gibi belirli gereksinimleri karşılamak için kolaylıkla yapılandırılabiliyor.

İletişim için tasarlandı

Tabletin atölyede ya da yol kenarında kullanıma uygun hale gelmesi için yapılan diğer iyileştirmeler arasında Gobi 5000 4G modülü (opsiyonel), Bluetooth v4.0, Kablosuz LAN IEEE802.11a/b/g/n ve GPS (opsiyonel) yer alıyor. Yeni özelliklerle tazelenen cihaz ayrıca 1 adet USB 3.0 ve 2 adet USB 2.0 özelliklerine sahip.

AMT, vPro (opsiyonel), Kensington kilidi, akıllı kart okuyucu (opsiyonel) ve Panasonic güvenlik yazılımları gibi geniş kapsamlı güvenlik özellikleri, verilerin korunması için en yüksek güvenlik gereksinimlerini sağlıyor.

Tabletin, diagnostik belgeleri ya da kağıda yazılan bilgileri elektronik olarak kaydetmeye yarayan yüksek çözünürlüklü arka kamerası 3 Megapikselden 5 Megapiksele yükseltildi.

Panasonic Diagnostik Satış Genel Müdürü Russell Younghusband tablette yapılan yükseltmelerle ilgili şunları söylüyor: “Toughbook CF-D1, diagnostik teknisyenlerinin zorlu endüstriyel koşullar altından rahatlıkla kalkabilmeleri ve yüksek güçlü uygulamaları yüksek hassasiyet gerektiren işleri için çalıştırabilmelerini sağlayacak bir tablet üretme amacıyla, önde gelen araç üreticileri ile yakın çalışmamız sonucu ortaya çıkmış bir üründür. Cihaz Avrupa otomotiv endüstrisi için kısa sürede bir standart haline gelmiştir. Son yapılan yükseltmeler, müşterilerimizin en yeni ve verimlilikleri kanıtlanmış teknolojik inovasyonlardan kurumsal ihtiyaçlar için tasarlanmış, uzun süreli ve istikrarlı bir form faktörü içerisinde yararlanmayı sürdürmelerini sağlayacaktır.”

Uzun süreli rahatlık

CF-D1 bir Toughbook’tan beklenen tüm dayanıklılık unsurlarını bünyesinde barındırıyor. 90cm yükseklikten düşmeye karşı test edilen tablet, su ve toza karşı direnci ile IP65* derecelendirmesine layık görüldü.

Teknisyenlerin şartlardan bağımsız olarak rahatça kullanabilmeleri için tablet, yarı mobiliteye odaklanılarak, ergonomik olarak tasarlanmış bulunuyor. Yaklaşık 2,25 kg ağırlığa sahip CF-D1 elle taşımaya uygun olmanın yanında, el askısı sayesinde tek elle kullanılırken diğer elle veri girişi yapılmasına imkân tanıyor. Tablet ayrıca uzatılabilen ayak kullanımı ile (projeye bağlı olarak) teknisyen çalışırken yanında ayakta da durabiliyor. Ayarlanabilir görüntüleme açısı sunan bir kızak sayesinde cihaz farklı durumlarda uygun görüntü sunabiliyor ya da teknisyen tarafından ofis masasında kullanılabiliyor.

Bir Value cihazının yanında, Intel® Celeron 1037U (1.8GHz) CPU ile donatılmış en yeni Toughbook CF-D1 Otomotiv ve Saha versiyonları 24 Mart 2014’ten itibaren 3.299 avro + KDV’den başlayan (Otomotiv versiyonu için geçerli fiyattır) fiyatlarla satışa sunulacak.