Anasayfa Haber Sony, Kamera Teknolojisi Tahtını Kimseye Bırakmak İstemiyor

Sony, Kamera Teknolojisi Tahtını Kimseye Bırakmak İstemiyor

Sony Logo

Sony, kamera teknolojisi ve sensör yongası konusundaki birinciliğini, kimseye kaptırmak istemiyor.

Japonya merkezli teknoloji devi Sony, kamera çözünürlüğü pazarında yaptığı araştırma sonucunda, teknolojisini daha da üst seviyeye çıkarmayı hedefliyor.

Kamera ve sensör teknolojisi, Xperia serisi akıllı telefonlar ile PlayStation konsolları için en önemli 3 etkenden biri. Firma bu ay sonunda sensör yongalarındaki satışların %16 büyüme göstereceğini açıkladı.

Sony, sensör segmenti konusunda pazarı domine etmiş durumda. iPhone 5S ve Samsung Galaxy S4 gibi cihazlar, Sony’nin sensör işlemcilerini kullanıyor. Firma da bu yüzden düşük kalitede sensör üretmiyor. Firmanın şimdiki planı ise ön kameraların çözünürlüklerini artırmak.

Sosyal medyada bir furya haline gelen Selfie Çekmek (Ön kameradan kendini fotoğraflamak) artış gösteriyor. Skype ve benzeri uygulamalarla video görüşme yapmak da kullanıcıların sıklıkla kullandığı özelliklerden. Eğer kullanıcı telefonun ön kamerasının kalitesinden memnun değilse, bu özellikleri kullanmak ızdırap haline geliyor.

Sony, Güney Koreli rakibi Samsung’un da bu işe el attığının farkında. Bu yüzden pazardaki liderliğini kimseye kaptırmak istemiyor. Yeni sensörler, kameralar geliştirmek için kollar sıvandı. Firmanın üst düzey yöneticilerinden Yutaka Okamoto da, bu konuya özellikle değindi.

Japon devi bu yüzden, ülkenin kuzeyinde bulunan Renesans Electronics firmasını 342 Milyon Dolar karşılığında satın aldı. Çünkü sensör üretim kapasitesini, önümüzdeki yıl büyütmeyi amaçlıyor. Elbette Renesans ile birlikte birçok yeni teknolojiye de sahip oldular.

Firmanın yaptığı araştırmaya göre ellerindeki malzeme ve iş gücüyle, sensör üretimini 2015in ortasına kadar idare edebilecekler. Ancak talebin artış gösterecek olması, Sony’i önlemler almaya itiyor.