Anasayfa Teknoloji Tüketici Cebine Uygun 3D Yazıcı: Micro 3D

Tüketici Cebine Uygun 3D Yazıcı: Micro 3D

micro-3d

Micro 3D, kısa sürede istediği KickStarter bütçesini topladı. Peki Micro 3D’yi bu kadar ilgi çekici kılan ne?

3D yazıcı teknolojisi beklemediğimiz bir anda inanılmaz bir gelişme sağladı. Bugün herkesin evinde bulundurabileceği bir cihaz değil. Ancak alınabilirlik imkanları gittikçe artıyor. Micro 3D yazıcı da bunun en güzel ve en şirin örneklerinden biri.

KickStarter üzerinde Pazartesi günü yayınlanan proje, 11 Dakika içerisinde 50.000 Dolar’lık bütçesini toparlamayı başardı. 25 saatin sonunda ise 1 Milyon Dolar bütçeye sahip oldu. Projenin tamamlanmasına 1 aya yakın bir süre var. Siz bu yazıyı okurken, çoktan 1.6 Milyon barajını geçmiş olacak.

micro-3d-kopya

Micro 3D, piyasanın ilk tüketici dostu 3D yazıcısı olacak. Hem bütçeye hem de boyut olarak çok uygun. Küp şeklindeki yazıcı, ufak eşyalar üretebiliyor. Minik vazolar, ufak mutfak eşyaları ya da evdeki hayvan dostlarınız için oyuncaklar çıkartabilirsiniz.

Açık kaynak kodlu bir yazılım ile kullanıcı dostu olduğunu da kanıtlıyor. Karmaşık programlar ile uğraşmanıza hiç gerek yok. Sadece Micro 3D için hazırlanmış yazılıma, ne çıkarmak istediğinizi giriyorsunuz. Dakikalar içerisinde elinizde 3 boyutlu bir kopyasını elde ediyorsunuz.

Yazıcının 2014 sonu ya da 2015 başı gibi piyasaya sürülmesi bekleniyor. KickStarter destekçileri bu ürüne ilk sahip olan müşteriler olacak.