Anasayfa Haber Spoilerdan Kaçmak İçin En İyi Çözümler!

Spoilerdan Kaçmak İçin En İyi Çözümler!

En çok indirilen Torrent linkleri açıklandı.
En çok indirilen Torrent linkleri açıklandı.

En çok indirilen Torrent linkleri açıklandı.

İnternette sevdiğiniz ama henüz izleyemediğiniz dizilerden spoiler mı yiyorsunuz? Çözümü bu yazıda!

Son günlerde özellikle Game of Thrones hakkında her yer spoiler kaynıyor. Sadece Game of Thrones değil, her popüler dizinin yeni bölümü sonrasında, o bölümü izlemeyenler için internet tam bir kabus haline dönüşür. İşte bu gibi durumların önüne geçebilmek için birkaç kullanışlı program var, bu yazıda size onlardan bahsedeceğiz.

TweetDeck’in Sessize Al (Mute) özelliği

Twitter’daki akışınızda sevdiğiniz dizi hakkında spoiler yememek için TweetDeck isimli Twitter programını kullanabilirsiniz. Buraya tıklayarak edinebileceğiniz TweetDeck uygulamasının Ayarlar bölümündeki Ayarlar kısmına geldiğinizde (şaşırmayın, gerçekten iki kez) Mute sekmesini göreceksiniz.

TweetDeck MuteBu kısımda karşınıza gelen metin kutusuna içeriğini görmek istemediğiniz anahtar kelimeleri yazabilir ve birden fazla sessize alınacak ifade ekleyebilirsiniz.

Open Tweet Filter

Twitter için kullanılabilecek programlardan biri de Open Tweet Filter. Kendisi bir Chrome uzantısı. Buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Open Tweet Filter

Twitter’ın uygulamasını değil de web sitesini kullanıyorsanız, bu program sizin işinize daha çok yarayacaktır. Uzantıyı kurduğunuz zaman Twitter’ın web sitesinde sağ üstte bulunan çarka tıklayarak uzantıyı kullanabilirsiniz. Uzantı, kendisini direkt olarak Twitter’ın masaüstü sürümüne entegre edebiliyor.

Yukarıdaki görselde de görüldüğü gibi üst kısımdaki metin kutusuna aralarına virgül koyarak hakkında tweet görmek istemediğiniz konuları, alt kısmındaki kutuya da tweetlerini görmek istemediğiniz twitter hesaplarını yazabilirsiniz. Bildiğiniz gibi bir hesabı takip etmeseniz de takip ettiğiniz bir hesap, takip etmediğiniz bir hesabın gönderisini RT yaparak görmenize vesile olabilir. Bu özellikle bu gibi bir durumun da önüne geçebilirsiniz.

Tumblr Savior

Bir önceki başlığımız gibi bu bahsedeceğimiz de bir Chrome uzantısı. Buraya tıklayarak edinebilirsiniz.

Tumblr Savior

Eski bir özellik olmasına rağmen hala çok işe yarar ve kullanışlı bir uzantı. Sitenin Dashboard kısmında görmek istemediğiniz konuları uzak tutmak için bu uzantıyı kullanabilirsiniz. Görselde de görüldüğü gibi beyaz ve kara listeler mevcut. Kara listeye görmek istemediğiniz konuları ekleyebilirsiniz. Konu eklerken uzantının size engellemek isteyebileceğiniz konuları önermesi de uzantının güzel özelliklerinden biri.

XKit

Buraya tıklayarak daha detaylı bilgi edinebileceğiniz XKit, açık kaynaklı bir uzantı. İçindeki kara liste özelliğiyle Tumblr anasayfanızda görmek istemediğiniz başlıkları ekleyebilir, Tumblr Savior’da kullandığınız başlıkları burada değerlendirebilirsiniz.

XKit

Mute özelliğiyle de spoilerlarını etiketlemeyen, başına hashtag koymayan kullanıcıları da gizleyebilirsiniz, ta ki yakalanana dek. XKit’in birçok ilgi çekici özelliğinden bunlar sadece ikisi. Yeniliklere açık birisiyseniz XKit, denemek isteyebileceğiniz bir program.

Facebook Posts Filter

Dünyanın en çok kullanılan sosyal ağı Facebook’ta paylaşımın bir sınırı olmadığından spoiler konusunda da çok tehlikeli durumlarla karşılaşılabiliyor. Buraya tıklayarak edinebileceğiniz Chrome uzantısında Facebook gönderilerini filtreleyebilirsiniz. Yukarıda anlattıklarımızdan pek farklı değil.

Facebook Posts Filter

Yukarıdaki görselde gördüğünüz yere gelebilmek için Chrome’da sağ üstte bulunan üç çizgiye tıklayıp açılan menüden Araçlar > Uzantılar dedikten sonra uzantılarımızın olduğu kısma geliyoruz. Bu uzantıyı bulduktan sonra da yanındaki Options seçeneğine tıklayın.

Unspoiler

Sosyal medya hesaplarınızda önlem aldınız. Peki ya internetin geri kalanı ne olacak?

Unspoiler

Unspoiler ile görmek istemediğiniz kelimelerin üzerine kırmızı hat çektirebilirsiniz. Yukarıda göründüğü gibi her bir kelimeyi listeye eklemeniz yeterli. Programı buradan indirebilirsiniz.

Ancak kırmızı hat bazen haddini aşabiliyor. Örneğin Türk dizilerinden örnek verecek olursak Kardeş Payı hakkında spoiler almak istemiyorsunuz, ancak internette “kardeşler” şeklinde bir arama yaptığınızda başınız biraz sıkıntıya girebilir.