Anasayfa Haber Andy Warhol’un Amiga Diskleri Kurtarıldı

Andy Warhol’un Amiga Diskleri Kurtarıldı

andy-warhol-amiga-2

Pop-art sanatının önde gelen ismi Andy Warhol’un Amiga bilgisayarlar için sanal ortamda tasarladığı eserler ortaya çıkarıldı.

60’lı yıllara damgasını vuran ve Pop-art sanatın en önemli isimlerinden biri Andy Warhol’un kayıp işleri keşfedildi. Amiga bilgisayarlarının üreticisi Commodore için yapılan çalışmalar 30 yıl sonra ortaya çıktı.

1985 yılında Amiga 1000 reklamları için Andy Warhol ile anlaşılmıştı. Warhol’un reklam anlaşması gereğince Amiga 1000 üzerinde sanatsal çalışmalar vermesi istenmişti. Ancak bu çalışmalardan bir çoğu unutuldu ya da kayboldu.

30 yıl önce kullanılan formatın, günümüz formatına çevrilmesi için 3 yıllık bir uğraş verildi. Carnegie Mellon Üniversitesi Bilgisayar Kulübü üyeleri bu dijital görüntüleri, orijinal disklere zarar vermeden günümüze aktarmayı başardı.

Warhol’un Amiga grafik programını kullanarak birçok eser verdiğini görüyoruz. Özellikle Blondie’nin solisti Debbie Harry’i çizdiği çalışması oldukça dikkat çekici.

Manyetik alanlara zarar verilmeden campbells.pic, flower.pic, marilyn1.pic gibi toplamda 18 çalışma ortaya çıkarıldı. Warhol’un çalışmaları belgesel haline getirilip 10 Mayıs tarihinde Carnegie Kütüphanesi’nde sergilenecek.

Görsel Kaynak: Andy Warhol Museum

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version