Anasayfa Haber Dropbox Kullanıcılarına Uyarı!

Dropbox Kullanıcılarına Uyarı!

dropbox-logo

Dropbox yönetimi, yazılım içerisinde bir açık kapı fark etti.

Siz uygulamalarınızı, yazılımlarınızı, kişisel bilgilerinizi ne kadar koruma altına alırsanız alın, mutlaka bir noktada açık kapılar bırakılıyor. Dropbox yönetimi bu tarz bir açık kapı sorununu dile getirdi. Fark edilen açık kapının tehlike arz ettiği ve kullanıcıların kişisel bilgilerine ulaşım sağladığı ortaya çıkarıldı.

2007 yılından bu yana buluttabanlı depolama imkanları sunan ve bu alanda öncü çalışmalara imza atan Dropbox, problemin kısa sürede düzeltileceğini açıkladı. Sorunun kaynağına inmeye çalışan mühendisler, yakında bir yama yayınlayacak.

Yaşanan sorunun, Dropbox üzerinden verilen linklerden kaynaklandığı söyleniyor. Web sitesi üzerinden geçen linklerin, kullanıcıların kişisel bilgilerine açık kapı bıraktığı belirtildi. Bu yüzden linklerin güvenlik altına alınması gerekiyor.

Firma şimdilik, güvenlik önlemi olarak bu hyperlink bağlantılarını askıya aldı. Eğer kişisel bilgilerinizin tehlikede olduğunu düşünüyorsanız, açık bağlantılarınızı kapatabilir ya da yeni link isteminde bulunabilirsiniz.