Anasayfa Haber McAfee Piyasaya Geri Dönüyor!

McAfee Piyasaya Geri Dönüyor!

John McAfee

İnternetin en ünlü isimlerinden John McAfee, teknoloji pazarına geri dönüş yapıyor.

Adı adam öldürme suçlamalarına karışan, Güney Amerika’da ufak çaplı bir kriz yaşatan ve yaşam tarzı ile ilgiyi sürekli üzerinde tutan John McAfee, yeniden aramızda. Multi-milyoner McAfee, geliştirdiği güvenlik yazılımı firmasını arkasında bıraktıktan sonra sıkı bir emeklilik dönemine girmişti. Şimdi ise emeklilik dönemine son verdiğini açıkladı.

McAfee, Chadder isimli bir uygulama ile teknoloji pazarına geri dönüş yapıyor. Uygulama, bir kriptolama kullanarak kişiler arasında mesajlaşmayı sağlıyor ve kişisel bilgileri güvenlik altında tutuyor. Chadder, ücretsiz olarak sunulan bir mobil uygulama.

chadder-logo

McAfee’nin açıklamasına göre Chadder’ı kullanmak oldukça basit. Basit olmasına karşın kişisel gizliliğe önem veren kullanıcıların da hoşuna gidebilecek bir uygulama. Kullanıcılar aralarında mesajlaşırken, uygulamanın serverından geçen konuşmalar, kriptolu olarak geçiş yapıyor. Yani serverlar sadece kriptolanmış mesajları görüyor. İstenilse dahi, mesajlar kimseyle paylaşılamayacak.

Chadder, McAfee’nin yeni kurduğu Future Tense Central (FTC) tarafından geliştirildi. Uygulama hali hazırda Google Play ve Windows Phone Store üzerinde yayınlandı. iOS sürümünün de yakın bir zamanda çıkması bekleniyor.