Anasayfa Haber Rekor Kıracak Arabanın Kokpiti Tamamlandı

Rekor Kıracak Arabanın Kokpiti Tamamlandı

bloodhound-1

Bloodhound Süpersonik araba, sonunda rekor kırmaya hazır!

2011 yılında duyurulan Bloodhound, kara üzerindeki hız rekorunu kırmak için inşa edilmiş bir araba. Ancak bunca yılın ardından Bloodhound, bir türlü rekor denemesine çıkamamıştı. Çünkü kokpit tasarımında son karara varılamamıştı.

Yeni açıklamalara göre roket yakıtı ile çalışacak araç 2015 yılında Güney Afrika’da rekor sürüşüne çıkacak. Andy Green’in kullanacağı aracın daha önceki 1.227 Km/h hız rekorunı kırması bekleniyor. Daha sonrasında araç üzerinde yapılacak değişiklikler ile 2016 yılında da yeni bir rekor denemesine çıkılacak. Yeniden Güney Afrika’ya gidecek Bloodhound’un bu sefer 1.609 Km/h hız rekorunu geçmesi planlanıyor.

bloodhound-2

Bunca zamandır kokpit en çok sorun oluşturan konuydu. Çünkü rekorun kırılması için aracı bir insanın kullanması gerekiyor. Bu kadar yüksek hızda oluşabilecek talihsiz kazalar için kokpitin de tam koruma sağlaması gerekiyor.

Bloodhound’un kasasında metal kullanılırken, kokpitin içerisi karbon fiberle inşa edildi. Direksiyon ise Green’in ellerinden kalıp alınarak özel olarak 3D yazıcıdan çıkarıldı. Ham maddesi olarak titanyum tercih edildi. Aynı şekilde koltuk ve genel tasarım da Green’in sığacağı şekilde oluşturuldu. Yani bir başka şoför bu aracı kullanırken hiç de rahat olmayacak.