Anasayfa Haber 1 Milyar Aktif Android Kullanıcısı Var!

1 Milyar Aktif Android Kullanıcısı Var!

 

android-1-milyar

Google, düzenlediği I/O konferansında 1 milyar aktif Android kullanıcısı olduğunu açıkladı.

Google, şüphesiz ki dünyanın en büyük şirketlerinden bir tanesi. Günden güne büyüyen şirketin ürünleri ise haliyle çok popüler. Şirket, dün gerçekleşen ve bugün de devam eden Google I/O etkinliğinde, mobil işletim sistemi Android’in 1 milyar aktif kullanıcısının olduğunu açıkladı.

Google, konferansta Android kullanıcısı hakkında da konuştu. Ayrıca Android kullanımını 30 günlük bir çizelgede ölçtüklerini açıkladı. Bir milyar sayısı, gerçekten büyük ve geliştiriciler için büyük bir hedef kitlesi anlamına geliyor. Google ayrıca tablet piyasası içerisinde de çok büyük yol kat etti. Piyasadaki tablet kullanımının %62’sini Google’ın işletim sistemi oluşturuyor.

Google’ın topladığı bir diğer ilginç istatistik ise, dünya çapında Android kullanıcıları her gün telefonunu toplamda 100 milyar kez kontrol ediyor. Bu büyük sayı, mobil dünyaya ne kadar bağlı olduğumuzu ve telefonlarımıza bağımlılığımızı da ortaya koyuyor.

Telefonunuza bakarken, bir özçekim yapmanız da olası durumlardan biri. Google’dan alınan verilere göre, Android cihazlarla günde 93 milyon özçekim yapılıyor.