Anasayfa Makale Hayat Breaking Bad Hakkında Bilmediğiniz 34 Gerçek!

Breaking Bad Hakkında Bilmediğiniz 34 Gerçek!

breaking_bad1

Televizyon tarihinin en muhteşem dizisi biteli neredeyse 1 yıl olacak. Hafızalara kazınan sahneleri, diyalogları ve karakterleriyle Breaking Bad hakkında bilmediğiniz 34 gerçeği sizlere sunuyoruz.

AMC kanalında yayınlanan ve 5 sezon süren (5. sezon 2 bölüme ayrılmıştı) Breaking Bad, izlemeyenlerin çok şey kaybettiği, izleyenlerin ise unutup bir daha bakmak isteyeceği bir dizi. Malcolm in the Middle isimli komedi dizisinde Hal ismiyle tanıdığımız Bryan Cranston’un efsane oyunculuğu, Aaron Paul’un parlayan yıldızı ve Vince Gilligan’ın sinematik çekimleriyle bezeli bu dizi bitmiş olabilir. Ancak arkasında birçok meraklı göz bıraktı.

Dizide o kadar fazla detay var ki, ancak 2. kere baştan sona izlediğimde fark edebildim. Dizinin içerisinde ve sahne arkasında dönen bazı gerçekler de, hayranlarının hoşuna gidecek nitelikte. Biz de bu efsane diziyi hatırlamak için Breaking Bad hakkında bilmediğiniz 34 gerçeği bir araya toparladık.

Uyarmadı demeyin, eğer diziyi izlemediyseniz ağır Spoiler içeren maddeler var.

1. Buz ve Ateşin Şarkısı’nın yazarı George R. R. Martin, Ozymandias (5. Sezon 14. Bölüm) bölümünü izledikten sonra Walter White’ın, kendi yazdığı karakterlerden daha da büyük bir canavar olduğunu itiraf etmiş. Bu yüzden sıradaki kitabında ondan ilham alarak bir karakter yazmayı düşündüğünü itiraf etti.

2. Aaron Paul daha önce hiç oyunculuk dersleri almamış. Reddit’teki bir başlıkta “Her zaman şunu düşündüm: Hey, kendinden başka biri gibi davran ve gerisini koyuver” demiş.

3. Dizinin başarısının ardından gerçek uyuşturucu satıcıları, ürünlerinin içerisine mavi renklendirici katmaya başladılar.

4. Lydia Rodarte-Quayle’ı canlandıran Laura Fraser gerçekte İskoç. Aksanını olabildiğince yansıtmamak için uğraşsa da, 5. sezon içerisinde İskoç tınısını yakalayabiliyorsunuz.

5. Bryan Cranston, yaklaşık 20 yıl önce Power Rangers! dizisinde kötü Twin Man karakterini canlandırmıştı.

6. Tamam üstteki videoda Bryan Cranston’ın yüzünü göremiyoruz. Ama şöyle ilginç bir detay var. Dizideki Mavi Ranger’ın ismi Billy Cranston, Bryan Cranston’dan ilham alınarak hazırlanmış. Ayrıca Mavi Ranger, Mavi Meth detayı da gözlerden kaçmıyor.

7. Vince Gilligan ve diğer yazarlar Jesse karakterini 9. Bölümde öldürmeyi planlıyorlarmış. 2007-08 yılında ABD’de yaşanan yazarlar grevi sebebiyle bu bölüm yazılamamış. Daha sonrasında Aaron Paul’un oyunculuğu ve Jesse’nin önemli bir karakter haline gelmesi sebebiyle bu fikirden uzaklaşılmış.

8. Vince Gilligan ruh hastası kötü karakter Tuco’nun 2. sezon boyunca dizide olmasını istemiş. Ancak karaktere hayat veren Raymand Cruz, The Closer isimli diziye geçiş yapacağı için Tuco’yu 2. sezon başında öldürme kararı almışlar.

9. Tuco yerine onun karakteristik özelliklerinin tam tersi Gus Fring yaratılmış.

10. 5. sezonun son çekim gününde Bryan Cranston, parmağının içerisine Breaking Bad dövmesi yaptırma kararı almış.

11. Skyler White karakterini canlandıran Anna Gunn’ın açıklamasına göre dizideki bir olay Bryan Cranston’ı derinden etkilemiş. Walt’ın Jesse’nin kız arkadaşı Jane Margolis’in kendi kusmuğunun içerisinde boğulmasına izin verdiği bölümün çekimlerinin ardından, Cranston 15 dakika boyunca ağlamış. Ünlü oyuncunun bir kız babası olduğunu hatırlatmakta fayda var.

12. O bölümün çekimleriyle ilgili Aaron Paul “O gün bittiğinde daha mutlu olamazdım. Çünkü orada Jesse’nin yaşadığı acıyı paylaştım” demiş.

13. Tuco’nun ikiz Salamanca kuzenleri gerçek hayatta da kardeşler. Karakterlerden sadece birinin daha önce oyunculuk fırsatı olmuş.

14. 2. sezondaki birinci, dördüncü, onuncu ve onüçüncü bölümlerin açılışları siyah beyaz olarak çekilmiş. Bu bölümlerin isimlerini bir araya getirdiğinizde Seven Thirty-Seven / Down / Over / ABQ ortaya çıkıyor. Sezonun sonunda ortaya çıkan uçak kazasına bir gönderme hazırlanmış.

15. Vince Gilligan’ın milyonda bir kez olur dediği çekimde, Bryan Cranston pizzayı tek seferde çatının üzerine fırlatmış.

16. 3. Sezon 10. Bölüm Fly, bütçe sıkıntıları yüzünden yazılmış. Fly bölümü boyunca sadece tek bir sahne içerisinde iki ana karakter Walter ve Jesse, Meth laboratuvarı içerisinde bir sineği kovalıyor.

17. Ted Beneke karakterini canlandıran Christoper Cousins’in düşüp boynunu kırdığı sahneyi çekmek için dublör gerekmiş. Cousins çekimler başlamadan önce daha yeni omurga ameliyatı geçirmiş.

18. AMC’nin bir başka ünlü dizisi The Walking Dead’in makyaj ekibi, 4. sezon finali Face Off’ta Gus Fring’in parçalanmış suratını için yardımda bulunmuş.

19. 4 Days Out bölümünde (2. Sezon 4. Bölüm) çölde kalan karakterlerimizden Jesse, Walter’a “Bizi kurtaracak bir robot yapamaz mısın?” diyor. Dizinin finali Felina’da da hemen hemen aynı şey yaşanıyor.

20. Jonathan Banks’ın final bölümünde, yani Walt’ın Mike’ı öldürdüğü bölümde tüm çekim ekibi kollarına siyah kuşak bağlamış.

21. Bebek Holly, ismini Vince Gilligan’ın kız arkadaşı Holly Rice’dan alıyor.

22. Walt Jr.’ı canlandıran RJ Mitte gerçek hayatta da Serebral Palsi (Beyin Felci) hastası. Ancak canlandırdığı karakter gibi değneklerle yürüyecek kadar kötü durumda değil. Dizi için değneklerle yürümeyi öğrenmesi gerekmiş.

23. Walter’ın oto yıkama firmasındaki eski patronu Bogdan’ı canlandıran Marius Stan’in kimya üzerine doktorası var. Stan, ilk oyunculuğunu 40’lı yaşlarında Breaking Bad dizisinde yaşıyor.

24. Breaking Bad toplamda 62 bölüm sürüyor. Periyodik Tablo’daki 62. element Samarium, kanser hastalarını tedavi etmekte kullanılıyor.

25. Walt’ın parasını gömdüğü koordinatlar, dizinin çekildiği Abuquerque, N.M.’de bulunan Q Studios’un yerini işaret ediyor.

26. Walt Jr. karakteri sadece Jesse ile tanışmıyor. Jesse dışındaki tüm ana karakterlerle tanışıyor.

27. 5. sezon boyunca toplamda 270 ölüm yaşanıyor.

28. Bryan Cranston, Walter White görevini The X-Files’daki Drive bölümündeki performansından sonra kapıyor. Tesadüfe bakın ki, Drive bölümünü Vince Gilligan yazmış.

29. Savewalterwhite.com gerçek bir web sitesi.

30. Dizinin ilk başta California, Riverside’da çekilmesi planlanmış. Ancak buradaki yüksek vergilerden ötürü Albuquerque’de karar kılınmış.

31. Walt final bölümü Felina’da, New Mexico’ya dönerken arabada Marty Robbins’in El Paso şarkısı çalıyor. Şarkıda, kasabaya dönen suçlu bir adamın Felina isimli aşkını bulmaya gitmesi anlatılıyor.

32. Felina bölümü Finale kelimesinin bir anagramı. Ayrıca Fe, Li ve Na periyodik tablodaki Demir, Lityum ve Sodyumu işaret ediyor. Yani Kan, Meth ve gözyaşı.

33. Tuco ve Jesse arasındaki dövüş sahnesi sırasında Aaron Paul aldığı darbe yüzünden baygınlık geçiriyor. Bu yüzden tıbbi müdahale yapılıyor.

34. Felina bölümünde New Hampshire plakasına yakın çekim yapılıyor. New Hampshire eyaletinin mottosu Live Free or Die yani Özgür Yaşa ya da Öl. Bu da bölüm sonuna gönderme yapıyor. Ana karakterlerden biri ölüyor, diğeri ise özgürlüğüne kavuşuyor.

Kaynak: Buzzfeed

Bir yorum

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version