Anasayfa Haber İnternete Bağlı Cihazlar, Boşa Elektrik Yakıyor

İnternete Bağlı Cihazlar, Boşa Elektrik Yakıyor

uyumlu-platform-teknoloji

Yeni yapılan bir araştırmaya göre internete bağlı elektronik cihazların, fazladan enerji harcadıkları ortaya çıktı.

Birbirleriyle ortak platformlar üzerinden uyumlu çalışan birçok cihaz var. Büyük firmalar ya da ufak firmalar bu alana hitap edecek yeni ürünlerini her geçen gün yeniliyorlar. Bu cihazların en önemli özelliği ise enerji tasarrufu sağlamaları. Ancak yeni yapılan bir araştırmaya göre bu cihazlar her yıl milyarlarca Dolar değerinde elektriği boşa harcıyor.

International Energy Agency – Uluslararası Enerji Ajansı tarafından yapılan araştırmaya göre geçtiğimiz yıl internete bağlı olarak çalışan enerji tasarruflu cihazlar toplamda 616 Terawatt/saatlik elektrik enerjisini boşa harcadı. Bu cihazlar bekleme (Standby) modundayken az da olsa enerji yakıyor. Kısa vadede cebinizi yakmasa da, genel toplama bakıldığında bu cihazların enerji tasarrufu sağlamadığını siz de göreceksiniz.

Ajansın açıklamasına göre bu durum böyle giderse 2020 yılına gelindiğinde yıllık 120 Milyar Dolarlık enerji boşa gidecek. Şu an yıllık 80 Milyar Dolarlık bir enerjinin çöpe gitmesinden bahsediyoruz.

Önümüzdeki yıllar içerisinde düşük enerji tüketimine sahip cihazlarda artış göreceğiz. Hal böyle devam ederse enerjimizi uzun vadede sömürmeye de devam edeceğiz.