Anasayfa Haber Microsoft’un Giyilebilir Cihazına Ait İlk Bilgiler Ortaya Çıktı!

Microsoft’un Giyilebilir Cihazına Ait İlk Bilgiler Ortaya Çıktı!

microsoft-giyilebilir-cihaz

Ortaya çıkan son söylentiler Microsoft bir akıllı saat üzerine çalıştığı yönündeydi. Ama son bilgiler dahilinde Microsoft’un başka planları olduğu anlaşıldı.

Microsoft tarafından henüz onaylanmamış bir söylentiye göre firma yeni bir patent üzerinde uğraşıyor. Sızdırılan görüntüde bir tür giyilebilir cihaz görüyoruz. Ancak bunun akıllı saat olmadığı belirtiliyor.

Kaynaklara göre bu cihaz akıllı saat özellikleri taşıyor olacak. Ancak saatten çok bir sağlık ve fitness bilekliği olacağı düşünülüyor. Rahat ve esnek yapıya sahip bu bileklik içerisinde birçok sensör bulunacağı söylentiler arasında. Kalp atışları ve adım takibi ile kullanıcıya bir sağlık infografiği çıkartabilecek.

Söylentiler Mayıs ayına kadar uzanıyor. Bu dönemde Microsoft’un tüm telefonlarla uyumlu çalışacak bir cihaz üzerinde çalıştığı belirtiliyordu. Microsoft’un Windows Phone işletim sisteminin yanı sora Android ve iOS ile de uyumlu olacağı söyleniyor. Benzer akıllı saat ya da giyilebilir cihazlardan farklı olarak, Microsoft’un yeni ürünü belli cihazlara anında bağlanabilecek. Bu sayede iOS 8 için hazırlanan Health ve Samsung’un S Health uygulamaları da yüklenebilecek.

Microsoft’un nasıl bir teknoloji üzerinde çalıştığı merak konusu oldu. Fiyatı konusunda ve çıkış tarihi konusunda henüz net bir bilgi yok. Ancak yıl sonuna doğru Microsoft’un yeni giyilebilir cihazı hakkında ilk detaylı bilgilere ulaşabiliriz.