Anasayfa Haber Apple, TAG Heuer’in Şefini İşe Aldı

Apple, TAG Heuer’in Şefini İşe Aldı

Jean-Claude Biver

Apple yeni akıllı saatinin geliştirilme sürecinde yardımcı olması için TAG Heuer firmasının satış şefini işe aldı.

Yeni gelen açıklamalara göre Apple’ın iWatch ekibine güçlü bir isim katıldı. Ünlü saat firması TAG Heuer’in satış şefi Apple’a transfer oldu. Apple yeni ürünü için oldukça heyecanlı. Söylentiler iWatch akıllı saatin Ekim ayı içerisinde ortaya çıkacağını işaret ediyor.

Yaklaşık bir yıldan fazla süredir Apple’ın yeni cihazının nasıl bir görüntüye, hangi özelliklere ve sensörlere sahip olacağına dair yığınla söylenti çıktı. Anlaşılan Apple bu sefer ince eleyip sık dokuyor. Piyasada nasıl iPhone ile akıllı telefon pazarında öncü bir çalışma çıkardıysa aynısını akıllı saatler için de yapmak istiyor.

Bu yüzden TAG Heuer, Louis Vuitton, Hennessy gibi markaları bünyesinde barından LVMH firmasının has adamlarından Jean-Claude Biver ile anlaşma imzaladı. Apple akıllı saat konusunu gerçekten ciddiye alıyor gibi gözüküyor.

Geçtiğimiz yıl içerisinde Apple, dakikliğiyle bilinen İsviçre’nin ünlü trenyolu şirketi Swiss Federal Railways ile davalık olmuştu. Trenyolu firmasının alameti farikası olan saatin kopyasını kendi cihazlarında kullandıkları için kıl payı kurtulmuşlardı. Daha sonrasında da İsviçreli ünlü saat tasarımcıları çalışmaya başlamışlardı.