Anasayfa Haber 3D Touch Windows Phone ve Surface Mini Söylentileri!

3D Touch Windows Phone ve Surface Mini Söylentileri!

microsoft-telefon

Eğer söylentiler doğruysa bu yıl sonuna doğru Microsoft’tan yeni cihazlar görebiliriz.

Microsoft bu yıl sonuna doğru ürün gamına yeni cihazlar eklemeyi planlıyor. Yeni çıkan söylentilere göre Redmond merkezli teknoloji devi 3D Touch desteği veren bir Windows Phone ve Surface Mini tablet üzerinde çalışıyor.

Kod adı McLaren olan bir Windows Phone telefondan bahsediliyor. Bu telefon 3D Touch özelliği ile birlikte Ekim ayı içerisinde pazara sunulabilir. Telefonun 5.2- inç boyutunda bir ekranı olacak. Bu ekran 1080p çözünürlük desteği veriyor. Arka tarafında 20 Megapiksellik bir kamera ile 64 GB dahili depolama alanı fırsatıyla kullanıcılarla buluşacak. Öte yandan artık ismi Microsoft Mobile olan Nokia cihazlar ve servisler departmanı da 6-inçlik bir 3D Touch telefon üzerinde çalışmakta.

Windows Phone Central üzerinde geçtiğimiz ay çıkan habere göre 3D Touch özelliği kullanıcılara ekran üzerinde esneklik sağlayacak. Örneğin, kullanıcı Live Tile özelliğini genişletmek için telefon dışındaki alanı da kullanabilecek. Kısayollar ve bildirimleri çalıştırmak için parmağını ekran yakınına getirmesi yeterli olacak. Yani ekrana dokunmak zorunda kalmayacak.

Bu tasarım aslında yeni değil. Daha önce Samsung Galaxy serisinde de Air View özelliğini görmüştük. Bu özellik sayesinde kullanıcılar parmak ve el hareketleri kullanarak telefonda gezebiliyor, bildirimleri okuyabiliyor ya da internette sörf yapabiliyordu. Öte yandan bu özelliğin yeni Windows Phone’da daha farklı olacağı ön görülüyor.

Öte yandan yeni Surface Mini tabletin geçtiğimiz Mayıs ayında ortaya çıkması bekleniyordu. Ancak söylentiler boşa çıktı. Microsoft yeni telefonunu ve tabletini yıl sonunda tanıtmayı planlıyor olabilir.