Anasayfa Haber Samsung, Intel ve Dell Bağlantı Standartları İçin İşbirliği Yapacak

Samsung, Intel ve Dell Bağlantı Standartları İçin İşbirliği Yapacak

internet-dunya

Teknoloji devleri, Internet of Things için bir araya geliyor!

Kısaltması IoT olan Internet of Things için yakın zamanda ortak bir çalışma göreceğiz gibi gözüküyor. Internet of Things, Internet tabanlı yapılar ve bu yapıların sanal temsillerini belirtiyor. Bu terim ilk kez 1999 yılında kullanılmıştı. Ancak tarihi 1991 yılına kadar dayanıyor.

Samsung, Intel ve Dell gibi teknoloji devleri IoT birliği için belli standartları yakalamak istiyor. Böylece milyarlarca cihaz birbirlerine bağlanıp, uyum içerisinde çalışabilecekler. Bu büyük firmalar geçtiğimiz yıl Open Interconnect Consortium’u kurmuştu.

OIC firmaları açık kaynaklı kodları geliştiricilere sunarak, bağlantı ve bildirim hatları için yeni yazılımlar üretmelerini sağlıyor. Akıllı telefonlar, uzaktan kumandalar, giyilebilir teknoloji, uygulamalar ve sensörler yeni yazılımlar ile ortak platformda çalışmaya başlayabilir.

İşin özünde geleceğin akıllı evleri inşa edilmek isteniyor. Ancak ilk adım olarak bağlantı standartlarının belirlenmesi gerekiyor. Daha sonrasında ise otomobiller ve sağlık alanlarında da bu ortak bağlantı platformunu görebileceğiz.

Intel’in yazılım ve servis grubunun yardımcı başkanı ve genel menajeri Doug Fisher, 2020 yılına gelindiğinde 212 Milyar cihazın birbiriyle bağlantılı çalışacağını ön görüyor. OIC ise bu bağlantının temiz bir şekilde oluşturulmasını sağlamaya çalışacak.

Open Interconnect Consortium, IoT standartlarını belirlemek için yola çıkan ilk firma değil. Geçtiğimiz aylarda Microsoft, AllSeen Alliance grubuna katılmıştı. OIC ve AllSeen gruplarının amaçları birbirlerine benziyor. OIC’in bu gruptan farkı güvenlik önlemlerini gözle görülür bir biçimde artıracak olması.