Anasayfa Makale Hayat Game of Thrones’un Görsel Efektleri Nasıl Yapılıyor?

Game of Thrones’un Görsel Efektleri Nasıl Yapılıyor?

game-of-thrones-gorsel-efekt

Televizyon tarihinin en iyi ve en yenilikçi dizilerinden biri olarak kabul edilen Game of Thrones’un görsel efektlerinin nasıl yapıldığını düşünmüş müydünüz?

George R. R. Martin’in Buz ve Ateşin Şarkısı romanlarından uyarlanan Game of Thrones geçtiğimiz ay içerisinde 4. Sezon Finali’ni yaparak aramızdan kısa bir süreliğine de olsa ayrıldı. Martin’in fantastik romanı, izleyicilerle başarılı bir şekilde buluşuyor. Peki bu görsel efektler nasıl yapılıyor?

HBO kanalında yayınlanan Game of Thrones devasa bir bütçeyle hazırlansa bile, dizi olduğu için belli maddi engellere takılıyor olabilir. Görsel efekt uzmanları, dizinin sırıtmaması için dikkatlice çalışmak zorunda. Game of Thrones işin özünde fantastik bir dizi.

4. sezon için anlaşılan Mackevision, yaptıkları başarılı görsel efekt çalışmalarını internette paylaştı. Daha önceki sezonlar için de buna benzer videolar hazırlanmıştı. Ancak ilerleyen teknolojinin ne kadar gelişebileceğini bazen unutuyoruz. Görsel efektler öyle sahnelerde kullanılmış ki, ancak bu videoyu izledikten sonra anlayabiliyorsunuz.

Video haliyle 4. sezon hakkında bilgi içeriyor. Eğer izlemediyseniz ve spoilerlara maruz kalmak istemiyorsanız uzak durabilirsiniz.