Anasayfa Makale Görev Çubuğunu Daha Etkili Kullanın

Görev Çubuğunu Daha Etkili Kullanın

shift sağ tık

Birkaç ufak teknik ile görev çubuğunu çok daha hızlı ve etkili kullanmak mümkün

Görev çubuğu Windows’un vazgeçilmez parçasıdır. Gündelik kullanımlarda hızlıca bir şeylere ulaşmak için ilk durağımız olan görev çubuğunu, sık kullanılan uygulamalar için bir kısayol olarak da kullanmamız mümkün. Peki siz görev çubuğunuzdan tam performans alabiliyor musunuz?

Sayıları kullanın

Eğer görev çubuğunuzda fazla simge varsa, istediğiniz uygulamayı çalıştırmak için “Windows tuşu + uygulamanın görev çubuğundaki sırası” kombinasyonunu kullanabilirsiniz. Örneğin standart olarak Windows 8’de görev çubuğunun başında olan Kitaplıklar dizinini açmak için Windows tuşu + 1 kombinasyonunu kullanın.

Simgeler arasında hızlı geçiş yapın

Yukarıdaki yöntem maalesef sadece 10 simgeye kadar işe yarıyor. Eğer görev çubuğunuzda 10’dan fazla simge varsa yukarıdaki yöntem tam olarak işinize yaramayacak demektir. Ancak bunun da bir çözümü mevcut. Windows tuşu + T kombinasyonu ile görev çubuğundaki simgeler arası hızlı geçiş yapmak mümkün.

Görev çubuğundaki simgelerin detaylı menüsüne ulaşın

Görev çubuğunun sinir bozucu olan bir yanı, simgelere sağ tıkladığınız zaman, normalde gelmesi gereken sağ tık menüsü yerine görev çubuğuna özel menünün gelmesi. Eğer görev çubuğundaki bir simgeye sağ tıkladığınızda standart menünün gelmesini istiyorsanız, tıklamadan önce Shift tuşuna basılı tutun. Tabii bu yöntem sadece tıklayacağınız uygulama o anda kapalıysa çalışır.