Anasayfa Makale Oynarken Gülmekten Katılacağınız 5 Oyun

Oynarken Gülmekten Katılacağınız 5 Oyun

goats

Oyunların temel amaçlarından biri olan eğlence faktörünü komediyle harmanlayan oyunlara göz atıyoruz

Oyun oynayan bir insanın oyundan temek beklentileri vardır. Grafik, müzikler, oynanış bunlardan bazıları. Ancak günümüzde bu kalıpların dışına çıkan ve oyuncuya inanılmaz eğlence sunan yapımlar da mevcut. Üstelik bunlardan bazıları size oyun başında kahkaha bile attırabilir!

Goat Simulator

goat

İlk duyurulduğu andan itibaren oyun piyasasına bomba gibi düşen ve insanların simülasyon oyunlarına olan bakışını ciddi anlamda değiştiren Goat Simulator, oyuncuya ne muhteşem grafikler vadediyor, ne de zevkli bir oynanış. Goat Simulator’un oyuncuya sunduğu şeyler: kontrolünüzde bir keçi ve milyonlarca bug.

Gerek oyunun absürt fizik motoru olsun, gerekse milyonlarca bug’ı, Goat Simulator istemsiz bir şekilde sizi gülümseten ender yapımlardan biri.

Brutal Legend

brutal legend

Jack Black ve metal müzik! İşin içine bu iki faktör girince ortaya çıkan ürünün absürt bir komedi olması kaçınılmaz oluyor. Bol bol metal müzikli ve esprili Brutal Legend, tüm bu faktörlerin yanı sıra ilginç bir hikaye ve gayet zevkli bir oynanış sunuyor. Eğer metal müziğe en ufak bir ilginiz varsa, Brutal Legend kaçırmak istemeyeceğiniz bir oyun. Üstelik Ozzy Osbourne da cabası!

Portal 2

portal 2

Portal 2 her anlamda gelmiş geçmiş en iyi puzzle oyunlarından biri. Oyuncuları, kafalarını kullanma konusunda zorlayan ender yapımlardan biri olan Portal 2, GLaDOS, Cave Johnson ve Wheatley üçlüsü ile birlikte neredeyse sitcom havasına bürünüyor. Bir yandan bulmacalar için kafa patlatırken diğer yandan Wheatley’in aptallıklarına gülmek bu oyunda başınıza gelebilecek ilginçliklerden biri.

Saints Row IV

SaintsrowIV

Bu oyunun absürt yanlarını burada sıralarsak büyük ihtimalle yazıyı bitiremeyiz. SR IV aklınıza gelebilecek en saçma sapan silahlar ve görevlere sahip. Saçmalık konusunda hiçbir oyunun eline su dökemeyeceği SR IV’ün dünyasına adım attığınızda ne demek istediğimizi anlayacaksınız. Oyundan derin bir senaryo veya akılda kalıcı karakterler beklemeyin. Sadece önünüze çıkan her şeyi patlatıp ilerleyin.

Red Alert 3

red alert 3

Efsanevi strateji serisinin son ayağı kimi oyuncular tarafından beğenilmese de, barındırdığı live action sahneler sebebiyle oyunculara kahkaha attırma potansiyeline sahip. Komedi filmlerinde görmeye alıştığımız saçmalıklar barındıran bu oyunu, strateji ve komedi seven her bireyin oynamasını tavsiye ediyoruz.