Anasayfa Oyun Double Fine Adventure Beklenenden Büyük İlgi Topladı!

Double Fine Adventure Beklenenden Büyük İlgi Topladı!

Double Fine Adventure

Eski tip macera oyunlarının üstadı Tim Schafer’ın şirketi Double Fine Productions, sevenlerinden aldığı destekle yeni bir projeye imza atıyor!

Double Fine AdventureDouble Fine Productions diyince aklınızda fazla bir şey canlanmıyor olabilir. Psychonauts ve Brütal Legend gibi PC oyunlarıyla bilinen, Xbox Live Arcade ve Playstation Network‘e özel Stacking adlı oyunuyla ismini tekrar hatırlatan; Brütal Legend 2’nin rafa kaldırılmasıyla da genellikle Xbox Live Arcade ya da Kinect‘e özel küçük oyunlar geliştiren şirket. Ama daha önemlisi, kurucusu olan Tim Schafer, point-and-click türü macera oyunlarının bugüne gelmesindeki en önemli isimlerden biri.

Schafer, zamanında LucasArts‘ta yaptığı oyunlarla daha çok tanınıyor. Double Fine da, LucasArts’tan ayrıldıktan sonra kurduğu şirket. Grim Fandango ya da Monkey Island dersek konunun önemini biraz daha kavrayabilirsiniz. Ne yazık ki günümüzde artık bu tür oyunların büyük şirketler tarafından pek ilgi görmediği bir gerçek. Daha çok, yeni işlemciler ve ekran kartları sattıracak oyunları desteklemeyi yeğliyor kendileri. Gerçekten eğlendirici oyunları yapmaksa artık bağımsız oyun yapımcılarına kalmış durumda. Ancak dışarıda bir yerlerde hâlâ eski tip macera oyunlarını seven birilerinin olduğunu hisseden Schafer, yeni bir projeyle oyuncuların karşısına çıkmaya karar vermiş.

Çok değil, birkaç gün önce Kickstarter adlı sosyal kaynak yaratma sitesinde projeyi halka açan Schafer, hazırladığı videoda neden büyük şirketlerin bu işe sıcak bakmadığını, ve neden projeye kaynak sağlamak için aracı kurumlar olmaksızın doğrudan sevenlere ulaşmayı seçtiğini anlattı. Projenin beklentisi olan 400.000 dolar tam 8 saat içinde tamamlanarak Kickstarter tarihinde bir rekor kırıldı ve 13 Mart‘a kadar desteğe açık olan proje şimdiden 1.75 milyon dolar toplamış durumda.

Projeye destek vermek için dilediğiniz kadar bağışta bulunabiliyorsunuz, ancak 15 dolar bağış yaptığınızda oyun tamamlandığı zaman bir dijital kopyasına sahip oluyorsunuz ve oyun geliştirilmeye devam ederken de Steam üzerinden beta testi yapma ayrıcalığına sahip oluyorsunuz. Daha yüksek bağışlar da kendine özgü hediyelere sahip, incelemek için Kickstarter projesine bakabilirsiniz. Eğer oyunu herkesten önce denemek istiyorsanız 13 Mart’a kadar en az 15 dolarlık destekte bulunmayı unutmayın.

Schafer’in bu projeyle beraber elde etmek istediği bir diğer şey de, oyuncu ve geliştirici arasındaki duvarı yıkmak. Şimdiye kadar büyük şirketlerin maddi desteğiyle tamamlanan oyunları, arkaplanda neler olup bittiğini bilmeden raftan satın aldık. Ancak eğer işler Schafer’in istediği gibi giderse, destekte bulunanlar geliştirici takımla iletişim içinde olabilecek, bildirimlerini doğrudan kendilerine verebilecek. Ve toplanan bütçenin yaklaşık dörtte birlik bir kısmı, oyunun geliştirilme aşamasının videoya kaydedilmesi için harcanacak. Böylece proje, ilgilenenler için eğitici bir belgesel niteliği de kazanmış olacak.

Eğer proje çok hoşunuza gittiyse ve parasal yönden de sıkıntısı olmayan biriyseniz, diğer bonusları da incelemenizi öneririz. Örneğin 10.000 dolarlık destekte bulunanlar, bizzat Tim Schafer’le öğle yemeği yiyebilecek. Bundan daha yüksek, ancak Kickstarter’da listelenmeyen bonuslar için de Double Fine Productions’ın resmi sitesini inceleyebilirsiniz. (Örneğin oyunda yer alan bir karakter olmak, ya da Day of the Tentacle‘ın üçgen kutuda açılmamış bir kopyası.)

Oyunun Ekim 2012‘de tamamlanması bekleniyor, ancak Schafer bu konuda kesin söz veremeyeceğini, oyunun kalite standartlarına uyması için daha fazla zaman gerekebileceğini söylüyor. Ancak Steam’deki beta sürümü de bekleyenleri uzun bir süre oyalamaya yetecektir.

Kickstarter projesine ulaşmak için: http://www.kickstarter.com/projects/66710809/double-fine-adventure