Anasayfa Haber Opportunity’den Yeni Bir Rekor!

Opportunity’den Yeni Bir Rekor!

Opportunity

NASA’nın Mars gezgini Opportunity, başka bir gezegen üzerinde en uzun mesafe kat eden araç olarak kayıtlara geçti.

Mars gezgini Opportunity geçtiğimiz sene, kızıl gezegendeki 10. yılını doldurmuştu. Gezginin görev süresi geçtiğimiz yıllar içerisinde bitmişti. Ancak Opportunity görevini sürdürmeye devam etti. Birçok teknik sorunla karşılaşmasına rağmen Mars’ın kızıl tozları arasında dolaşmaya devam ediyor.

NASA tarafından yapılan açıklamaya göre 2004 yılından bu yana Mars yüzeyinde dolaşan Opportunity, başka bir gezegen üzerinde en uzun mesafe kat eden araç olarak tarihe geçti. Önceki rekor Ay yüzeyine gönderilen Rus gezgini Lunokhod 2 gezginine aitti. Lunokhod 2, 5 aydan kısa bir süre içerisinde 39 km. yol almıştı.

10. yılını doldururken 35 km. barajını aşan Opportunity’nin bu rekoru egale ettiği duyuruldu. Yeni rekor 27 Temmuz tarihinde Opportunity tarafından 40 km. sınırına yükseltildi.

Pasadena, California’daki NASA laboratuvarında çalışan Mars projesi menajeri John Callas, Opportunity’nin bu rekoru kırmasından mutluluk duyduğunu belirtti. Görev süresinin yıllar önce dolmuş olmasına rağmen, inatla Mars hakkında bilgi göndermeye devam eden Opportunity bu rekoru hak ediyor.