Anasayfa Haber AMD Ryzen 7000 İşlemcilerin Duyuru Tarihi Kesinleşti

AMD Ryzen 7000 İşlemcilerin Duyuru Tarihi Kesinleşti

AMD

AMD, yeni yayınlanan bir basın açıklamasında yeni nesil Ryzen 7000 işlemcilerinin lansman tarihini resmen doğruladı. Çip tasarımcısı, bir süredir heyecanla beklediğimiz Zen 4 yongalarına ait tüm detayları 29 Ağustos Pazartesi (TSİ 30 Ağutos 02:00) günü açıklayacak. Canlı yayınlanacak etkinliğe AMD CEO’su Dr. Lisa Su, CTO Mark Papermaster ve diğer birkaç AMD yöneticisi katılacak.

Yeni nesil Ryzen işlemcilerden her zaman “Ryzen 7000” ismiyle bahsediyor olsak da, AMD bu isimlendirme şemasını hiçbir yerde kullanmıyor. Yönetim ekibi, “en yeni ‘Zen 4’ mimarisiyle ilgili ayrıntıları sunacağını” söylüyor.

Kırmızı takım etkinlik duyurusunda hiçbir bilgi vermedi ve ilk Zen 4 işlemcilerle birlikte ortaya çıkacak sadece birkaç teknik gelişmeyi vurguladı: Zen 4 mimarisi, AM5 soketi, DDR5 ve PCIe 5.0. Ek olarak, etkinlikte muhtemelen yeni Raphael işlemci modellerini ve bazı teknik özellikleri görme fırsatı bulacağız. Perakende satışlar ise Eylül ayı içinde başlayacak.

Önemli üretim ortakları daha önce X670 ve X670E anakartları hakkında tüm bilgileri bizlere sunmuştu. ASUS, Gigabyte ve MSI gibi isimlerin geliştirdiği yeni teknolojilere ve AM5 anakartlara göz atmak için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz. Ayrıca yaklaşan lansman öncesinde yeni platform hakkında bilgi edinmek için aşağıdaki bağlantıları ziyaret edebilirsiniz: