Anasayfa Haber Uyuşturucu Taşıyan İnsansız Hava Aracı Yakalandı!

Uyuşturucu Taşıyan İnsansız Hava Aracı Yakalandı!

drone

Güney Carolina’da yaşanan olay, tarihin ilk insansız hava araçlı uyuşturucu kaçakçılığını belgeliyor olabilir.

İnsansız hava araçlarının kullanımı gitgide artıyor. İHAlar artık sadece askeri alanlarda kullanılmıyor. Makul fiyatlara kullanıcılara sunulan İHAlar ile eğlenceli vakit geçirmek mümkün. Başta Amazon olmak üzere birçok online alışveriş sitesi, kargolama işlemini İHAlara yaptırmak istiyor. Bunun için bazı yasal düzenlemelerin yapılması gerekiyor.

Ancak geçtiğimiz günlerde yaşanan bir olay İHAların gerçekten her alanda kullanılabileceğini kanıtlıyor. Güney Carolina’da bulunan yüksek seviye güvenlik önlemleri ile çevrili bir hapishanenin yakınlarında enkaz halinde İHA bulundu. Bu İHA’nın, hapishane içerisine telefon, uyuşturucu ve tütün sokmak için kullanıldığı düşünülüyor.

Lee Correctional Institution isimli hapishane yetkilileri ise araştırmanın sonuna geldi. Yerel kuvvetler ile yapılan araştırma sonucunda 28 yaşındaki Brenton Lee Doyle isimli vatandaş tutuklandı. Yerel yetkililer, insansız bir hava aracı ile ilk kez kaçakçılık yapıldığına şahitlik ettiklerini belirtiliyor. Bu da demek oluyor ki, hali hazırda dünyanın birçok köşesinde İHAlar suç için kullanılıyor olabilir.