Anasayfa Makale PC İçin En İyi Ücretsiz Antivirüs Yazılımları

PC İçin En İyi Ücretsiz Antivirüs Yazılımları

antivirus

Bilgisayarınızı virüslere karşı korumak için kullanabileceğiniz en başarılı bedava antivirüs yazılımlarına sizin için göz attık.

İş binlerce lira verip satın aldığınız bilgisayarları korumaya geldiğinde tercih ettiğiniz antivirüs yazılımı en çok dikkat etmeniz gereken unsurlardan biridir. Piyasada bolca ücretli ve ücretsiz antivirüs yazılımı bulunuyor ve bunların arasından en iyi performans verenini seçmek oldukça önemli. Bu yazımızda, ücretsiz antivirüs seçenekleri arasından tercih edebileceğiniz en iyi antivirüs yazılımlarını bulacaksınız.

1. Bitdefender Antivirus Free

Bitdefender-free

Performans dostu antivirüs yazılımları arasında en basit arayüze ancak en etkili korumalardan birine sahip olan Bitdefender Antivirus Free, ek özellikle bakımından eksik kalmasını, oldukça güçlü tarama ve koruma sistemi sayesinde telafı ediyor. Son zamanlarda popülaritesi oldukça artan Bitdefender Antivirus, basit kullanım isteyen ev kullanıcıları için mükemmel bir araç.

2. Avast! Free Antivirus

avast-free-antivirus

Yıllardır en çok kullanılan ücretsiz antivirüs seçeneklerinden biri olan Avast! Free Antivirüs, kolay kullanımı, başarılı malware engelleme sistemi ve genel olarak zararlı dosya tespitinde oldukça başarılı olması sebebiyle, tercih edebileceğiniz en iyi ücretsiz seçeneklerden biri. Avast! Free Antivirus ayrıca tarayıcı temizleme, casusluk önleme gibi özellikleriyle ön plana çıkıyor.

3. Panda Cloud Antivirus Free

panda-cloud-antivirus-free-2

Listemizdeki en yüksek virüs engelleme oranına sahip ücretsiz antivirüs yazılımı olan Panda Cloud Antivirus, ücretsiz seçeneği ile üst düzey koruma isteyen kullanıcıların tercih edebileceği en uygun antivirüs yazılımlarından biri. USB bellek taraması gibi ek özellikler ile de rakiplerinin gerisinde kalmıyor.

4. Avira Free Antivirus

Avira_Free_Antivirus_2014

Genel olarak sistem koruması kadar web koruması da sunan Avira Antivirus, tarayıcılara eklenebilen araç çubuğu sayesinde gerçek zamanlı veri tabanı taraması yapıp zararlı dosyalardan korunmanızı sağlayabiliyor. Her ne kadar diğer ücretsiz antivirüs seçenekleri kadar güçlü bir güvenlik sunmasa da, Avira Antivirus web tabanlı koruma isteyenler için uygun bir tercih.

5. AVG Free Antivirus

avg-antivirus-free

Yine Avast gibi, ücretsiz seçenekler listesinde uzun yıllardır bulunan AVG Free Antivirus’un en önemli yanı performans dostu olması. Sisteminizi yormayan antivirüs yazılımlarından biri olan AVG Free Antivirus; e-posta koruması, firewall, hız testi gibi oldukça faydalı ek özellikler ile birlikte geliyor.

6. FortiNet FortiClient

forticlient_windows_full

Genellikle iş yerlerinde çevrimiçi güvenlik amacı doğrultusunda kullanılan FortiClient‘in ücretsiz sürümü, standart ev kullanıcıları için başarılı bir güvenlik yazılımı. Firewall ve düzenli sistem taramasına ek olarak, ebeveyn kontrolü özelliği sayesinde, çocuk sahibi kullanıcıların düşünmesi gereken bir yazılım.

7. 360 Internet Security

Qihoo_360_Internet_Security_4.3

Bir başka performans dostu antivirüs yazılımı olan 360 Internet Security, basit arayüzü ve yüksek virüs yakalayabilme oranı sayesinde tercih edilebilecek bir diğer antivirüs yazılımı olarak listemize giriyor. Ek özellik bakımından fakir kalsa da, mobil cihazları tarama desteği sunması sayesinde dikkate alınabilecek bir antivirüs yazılımı.

Kaynak