Anasayfa Makale PC İçin En İyi Ücretsiz Antivirüs Yazılımları

PC İçin En İyi Ücretsiz Antivirüs Yazılımları

antivirus

Bilgisayarınızı virüslere karşı korumak için kullanabileceğiniz en başarılı bedava antivirüs yazılımlarına sizin için göz attık.

İş binlerce lira verip satın aldığınız bilgisayarları korumaya geldiğinde tercih ettiğiniz antivirüs yazılımı en çok dikkat etmeniz gereken unsurlardan biridir. Piyasada bolca ücretli ve ücretsiz antivirüs yazılımı bulunuyor ve bunların arasından en iyi performans verenini seçmek oldukça önemli. Bu yazımızda, ücretsiz antivirüs seçenekleri arasından tercih edebileceğiniz en iyi antivirüs yazılımlarını bulacaksınız.

1. Bitdefender Antivirus Free

Performans dostu antivirüs yazılımları arasında en basit arayüze ancak en etkili korumalardan birine sahip olan Bitdefender Antivirus Free, ek özellikle bakımından eksik kalmasını, oldukça güçlü tarama ve koruma sistemi sayesinde telafı ediyor. Son zamanlarda popülaritesi oldukça artan Bitdefender Antivirus, basit kullanım isteyen ev kullanıcıları için mükemmel bir araç.

2. Avast! Free Antivirus

Yıllardır en çok kullanılan ücretsiz antivirüs seçeneklerinden biri olan Avast! Free Antivirüs, kolay kullanımı, başarılı malware engelleme sistemi ve genel olarak zararlı dosya tespitinde oldukça başarılı olması sebebiyle, tercih edebileceğiniz en iyi ücretsiz seçeneklerden biri. Avast! Free Antivirus ayrıca tarayıcı temizleme, casusluk önleme gibi özellikleriyle ön plana çıkıyor.

3. Panda Cloud Antivirus Free

Listemizdeki en yüksek virüs engelleme oranına sahip ücretsiz antivirüs yazılımı olan Panda Cloud Antivirus, ücretsiz seçeneği ile üst düzey koruma isteyen kullanıcıların tercih edebileceği en uygun antivirüs yazılımlarından biri. USB bellek taraması gibi ek özellikler ile de rakiplerinin gerisinde kalmıyor.

4. Avira Free Antivirus

Genel olarak sistem koruması kadar web koruması da sunan Avira Antivirus, tarayıcılara eklenebilen araç çubuğu sayesinde gerçek zamanlı veri tabanı taraması yapıp zararlı dosyalardan korunmanızı sağlayabiliyor. Her ne kadar diğer ücretsiz antivirüs seçenekleri kadar güçlü bir güvenlik sunmasa da, Avira Antivirus web tabanlı koruma isteyenler için uygun bir tercih.

5. AVG Free Antivirus

Yine Avast gibi, ücretsiz seçenekler listesinde uzun yıllardır bulunan AVG Free Antivirus’un en önemli yanı performans dostu olması. Sisteminizi yormayan antivirüs yazılımlarından biri olan AVG Free Antivirus; e-posta koruması, firewall, hız testi gibi oldukça faydalı ek özellikler ile birlikte geliyor.

6. FortiNet FortiClient

Genellikle iş yerlerinde çevrimiçi güvenlik amacı doğrultusunda kullanılan FortiClient‘in ücretsiz sürümü, standart ev kullanıcıları için başarılı bir güvenlik yazılımı. Firewall ve düzenli sistem taramasına ek olarak, ebeveyn kontrolü özelliği sayesinde, çocuk sahibi kullanıcıların düşünmesi gereken bir yazılım.

7. 360 Internet Security

Bir başka performans dostu antivirüs yazılımı olan 360 Internet Security, basit arayüzü ve yüksek virüs yakalayabilme oranı sayesinde tercih edilebilecek bir diğer antivirüs yazılımı olarak listemize giriyor. Ek özellik bakımından fakir kalsa da, mobil cihazları tarama desteği sunması sayesinde dikkate alınabilecek bir antivirüs yazılımı.

Kaynak

25 Yorumlar

  1. Comodo İ.S’yide koymalıydınız. Ben kullanıyorum ve gayet başarılı. Bulut koruma sistemi de var. Ayrıca daha kendini koruyamayan Avast’ı kimseye önermem ben. :D

  2. LÜTFEN GÖRÜN!!!!! @Recep Baltaş benim ekranımda görüldüğü gibi böyle şeyler çıkıyor, uyarı mesajında Nvidia görüntü — yanıt vermeyi kesti ve sonra devam etti gibisinden. Sosyalde 1 yıllık banlıyım konu açma gibi yetkim yok. Bunlar sürekli olmuyor bu arada ara sıra oluyor. PC kilitleniyor sonra bir anda geliyor ve o mesajı veriyor neden olduğunu bilmiyorum, lütfen görün!!!!!! @Ali Güngör

        • eğer laptop kullanıyorsanız ve yeterince iyi bir soğutma sistemi yoksa ekran kartı fazla ısındığı için yapabilir.. bunu sürekli yaparsa yanar zaten.. aldığınız hata tehlikeli bi hata.. oyun oynayarak zorlamadan önce bunu çözün derim.. aklıma gelen 2 şey var biri dediğim gibi limitlerin üzerinde oc.. diğeri ise soğutmanın zayıf olması..

          • Soğuması 24 derece civarı. Bu arada 1 yıllık banımı hiç birşey yapmadan 100 yıllık yapan MİKAİL FİDAN’a teşekkür.

          • Soğuması 24 derece civarı. Bu arada 1 yıllık banımı hiç birşey yapmadan 100 yıllık yapan MİKAİL FİDAN’a teşekkür.

    • HD6350 diye bir kartım vardı. Bu sorun o kadrtta çok olurdu. Ama benim yüzümde olurdu çünkü o karta O.C. yapmaya çalışmıştım CCC’yi açıp overclock bölümünden oradaki her şeyi sona almıştım ve hemen ardından oyuna girmiştim banada böyle hatalar veriyordu. Bu sorunu nasıl çözdüğümöe gelecek olursam O.C. işlemini iptal ettim ve sorun çözüldü. Şu anda R9 280X var ve böyle bir sorun uzun zamandır yaşamadım. Yani kartına O.C. yaptıysan iptal et diyorum.

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version