Anasayfa Makale Güvenliğiniz İçin 3 Chrome Eklentisi

Güvenliğiniz İçin 3 Chrome Eklentisi

güvenlik

Mesajlaşma ve e-posta gibi kişisel iletişim yollarında belirli bir miktar gizlilik istiyorsanız, bu Chrome eklentileri tam size göre!

Internet’teki kullanıcıların her adımının hükümetler, özel şirketler ve meraklı bilgisayar korsanları tarafından izlendiği şu günlerde, kişisel iletişim yollarında gizlilik isteyen kullanıcıların yapabileceği en iyi şey, gizliliğini koruyabilecek uygulamalara veya eklentilere yönelmektir. Piyasada ücretsiz olarak bulunabilen bu uygulamalar, her ne kadar ücretli sunulan profesyonel çözümler kadar iyi bir gizlilik sunmasa da, iletişim verilerinizin gizliliğini önemli miktarda koruyabiliyor.

Cryptocat

Meraklı gözler olmadan arkadaş veya aile çevrenizle mesajlaşabilmek Cryptocat sayesinde mümkün. Chrome Web Mağazası’ndan indireceğiniz eklenti ile chat odaları kurabilir, bu chat odalarına arkadaşlarınızı davet edip gizlilik konusunda endişeniz olmadan konuşmalarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Elbette Cryptocat kusursuz değil. Geçtiğimiz aylarda sistemde oluşan bir güvenlik açığı sebebiyle yapılan konuşmaların gizliliği deşifre olmuştu. Sorun kısa sürede çözüme kavuşturulsa da, bu tip uygulamaları kullanırken dikkatli olmakta fayda var.

Cryptocat’in kullanımı oldukça basit. Eklentiyi indirdikten sonra Chrome’un uygulamalar sekmesine girin ve eklentiyi çalıştırın. Karşınıza çıkan giriş ekranında konuşmanızı adlandırın ve kullanıcı adınızı girerek konuşmayı başlatın. Eğer başkalarının konuşmanıza dahil olmasını istiyorsanız konuşmanızın adını, dahil olmasını istediğiniz kişiye verip konuşmaya katabilirsiniz.

Mailvelope

E-postalarınızın gizliliği için kullanabileceğiniz Mailvelope, karmaşık bir sisteme sahip olsa da zamanla kullanımı kolaylaşıyor. Mailvelope uygulaması Gmail, Outlook ve Yahoo destekliyor.

İndirdiğiniz eklenti araç çubuğunun sağında belirecektir. Çıkan simgeye tıklayın ve “Options” seçeneğine tıklayın. Buradan e-postalarınız için hazırladığınız şifrelemeleri görebilir, şifrelemeleri içe aktarabilir (import) veya ilk defa kullanıyorsanız şifreleme oluşturabilirsiniz. Generate Key bölümünden e-postanız için şifreleme oluşturduktan sonra, kullandığınız posta sağlayıcıyı açın ve mesaj yazmaya başlayın. Yazıyı yazdığınız yerde kalem ve kağıt simgesi çıkacaktır. Bu simgeye tıkladıktan sonra Mailvelope’un e-posta editörü açılacaktır.

Mailvelope’un e-posta editöründe yazıyı tamamladıktan sonra kilit simgesine tıklayarak mesajınızın gideceği adresi seçebilirsiniz. Göndereceğiniz adres için de şifreleme oluşturmanız gerekeceğini unutmayın!

miniLock

Listemizdeki son uygulama olan miniLock, dosya şifrelemek için en hızlı ve en başarılı eklentilerden biri. Eklentiyi ilk açtığınızda sizden bir miniLock ID’si oluşturmanızı isteyen miniLock ile, dosyalarınızı sadece izin verilen ID’ler tarafından açılabilecek şekilde şifreleyebilir ya da şifrelenmiş dosyalarınızı açabilirsiniz.

Bir yorum

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version