Anasayfa Haber Intel, Haswell ve Yeni Broadwell Yongalarında Hata Buldu!

Intel, Haswell ve Yeni Broadwell Yongalarında Hata Buldu!

intel-haswell-yonga

Intel’in yaptığı resmi açıklamaya göre Haswell ve yeni Broadwell yongaların içerisinde TSX adı verilen bir hata var.

Intel eski ve yeni yonga setlerinde bir hata buldu. Transactional Synchronized eXtensions (TSX) olarak adlandırılan hata Haswell ve Broadwell yongalarını ilgilendiriyor.

Core i5 ve Core i7 yongalarını da etkileyen hata Intel’in yazılım dizilimden kaynaklandığı belirtiliyor. Intel, mikrokod güncellemesi yaparak bu hatayı sonlandırmaya çalışıyor. Firma hatanın en kısa sürede giderileceğinin de açıklamasını yaptı.

Güncelleme ile TSX’in devre dışı kalacağı belirtildi. Mercury Research firmasından mikroişlemci uzmanı Dean McCarron, TSX’in bir hafızakilitleyici sorun olduğunu belirtti. Özellikle işlem verilerinde görülen bu sorunun iş alanında çalışan tüketicileri hedef aldığını söyledi. Öte yandan işlem verisi üzerinde çalışan tüketici grubunun oldukça az olduğunu da belirtmek gerek. Gene de bu sorun önem teşkil ediyor.

Intel bu tarz hataları kısa sürede bulup, çözüm sunuyor. Erratum olarak adlandırılan bu sorunlar belli koşullar altında belli ürünlerde ortaya çıkıyor. Örneğin, 2011 yılında Intel’in Cougar Point yongalarında ortaya çıkan bir hata, SSD 320 sürücülerinin çalışmamasına sebebiyet verdi. Ayrıca unutulmaz arasında bulunan Pentium hatası var. FDIV Bug olarak da bilinen bu sorun, Intel Pentium yongalarında görülüyordu. Belli matematiksel çözümler yanlış hesaplanıyordu.

TSX, bulunmasaydı alanında sorun oluşturabilirdi.

7 Yorumlar

    • TOP500 ‘de ki süperbilgisayarların çoğu AMD kullanıyor. Bir bildikleri var elbet. Bu arada “Finans” sektörüde genelde AMD tabanlı sistemler kullanıyor.

      • Dostum, ben AMD’yi kötülemiyorum. Bende AMD kullanıcısıyım ama insanların AMD’yi kullanmaları, AMD’nin hatasız bir işlemci olduğunu göstermez. Biz günlük kullanımlarda bu hataları görmüyor olabiliriz ama profesyonel bir kullanıcı işlemcinin bütün özelliklerini en küçük detayına kadar kullandığında bu hataları farkedebilir.

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version