Anasayfa Haber Toyota FT-1 Neyin Habercisi?

Toyota FT-1 Neyin Habercisi?

FT-1_02

Toyota’nın Gran Turismo 6 için yarattığı tasarım gerçek hayatta karşımıza çıkacak mı?

Sony’nin kendi oyun geliştirme stüdyosu olan Polyphony Digital tarafından geliştirilen Gran Turismo 6, yeni bir trendin de öncüsü oldu. Oyunlarda kullanılan araçlar bazen gerçek dünyadan alınan modellerdir. Ancak genellikle lisans anlaşması yapılamayan durumlarda, oyun stüdyoları kendi araç tasarımlarını oyuna koyarlar. Sony ise gerçek firmalarla anlaşarak, sırf Gran Turismo oyunları için yeni araç tasarımları yaratmalarını sağlayabildi. Sonuçta ortaya başka oyunlarda bulamayacağınız ve hayli gerçekçi otomobil modelleri çıkmaya başladı.

Sony tarafından “Vision Gran Turismo” adı verilen bu yeni kavram, aynı zamanda otomobil tasarımcıları için de gayet faydalı bir araç geliştirme ve pazar araştırma fırsatı haline geldi. Bu bağlamda Toyota mühendisleri de Gran Turismo 6 için daha önce tasarladıkları FT-1 adlı prototip için gelen tepkilere bakarak, daha da gelişmişini yapmışlar. FT-1’in çok daha gelişmiş, pist için tasarlanmış olan bu yeni hali, gerçekten de bakmaya doyulmayacak bir araç olmuş.

FT-1_01

Ancak otomobil hastaları için tek yeni haber bu değil. Aşağıdaki videoda FT-1 Vision GT adıyla sunulan aracı oyunda indirilebilir içerik olarak bulacaksınız. Peki ya gerçekten sokaklarda görme ihtimaline ne dersiniz? Toyota, FT-1’in piyasaya çıkması ihtimalinden de bahsediyor! Fakat bu çıkış beklenmedik bir biçimde olabilir. Firmanın bir zamanlar büyük ilgi uyandıran, ancak 2002’den sonra üretimi durdurulan Supra modelinin yeniden piyasaya sürülebileceği konusunda ciddi söylentiler var. Ve bazı fısıltılara göre, FT-1 prototipi aslında yeni Supra’dan başka bir şey değilmiş! Tabii bunlar şimdilik sadece söylenti, ancak gerçek olan bir şey varsa, o da FT-1’in geliştirilmiş halinin gerçekten de göz alıcı olduğudur!