Anasayfa Oyun Icewind Dale Geri Dönüyor!

Icewind Dale Geri Dönüyor!

icewind-dale-ee

Unutulmuş Diyarlar üzerine yapılmış en başarılı oyunlardan biri olan Icewind Dale, Enchanced Edition ile oyunseverlerle yeniden buluşacak.

Baldur’s Gate efsanesini yeniden oyuncularla buluşan Beamdog, yeni projesini açıkladı. Sevilen DnD klasiklerinden biri olan Icewind Dale, Enchanced Edition adı ile birlikte yeniden pazara sunulacak.

2000 yılında pazara sunulan Icewind Dale, DnD’nin sevilen masaüstü sistemi Unutulmuş Diyarlar’da geçmekteydi. Kuzeyin soğuk rüzgarları ile boğuşan oyuncular bir yandan da kötülüğe karşı amansız bir savaş veriyordu. Bu tur-tabanlı RPG oyunu, zamanın en başarılı oyunlarından biri olarak gösteriliyordu. Halen de en iyi RPGler arasında bulunmaktadır.

Beamdog, bu oyunu da aynı Baldur’s Gate serisinde yaptığı gibi yenileyerek piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Resmi duyurunun yanı sıra bir tanıtım videosu ve oyun içi görüntüler yayınlandı. Firma, Icewind Dale: Enchanced Edition ile sadece eski oyunu yenilenmiş grafiklerle oyuncuların önüne sunmayacak. Orijinal oyunda bulunmayan birçok yenilik de oyuncularla buluşacak.

icewind-dale-ee-1

6 yeni görevin yanı sıra birçok yeni oynanabilir sınıf sunulacak. Benzer çalışmayı Baldur’s Gate II: Enchanced Edition’da da görmüştük. Ayrıca çapraz platform desteği ile birlikte, 6 oyuncu aynı anda Icewind Dale tecrübesi edinebilecek.

Çapraz platform konusuna da bir açıklık getirelim. Beamdog, oyunu birçok platforma çıkaracak. PC, Mac, Linux, iOS ve Android olmak üzere 5 farklı platformda Icewind Dale heyecanı yaşanabilecek.

Beamdog ayrıca oyunun fiyatı konusunda da açıklamada bulundu. Oyunun masaüstü sürümünün ön siparişi 19.99 dolardan satışa çıktı. Oyun tam olarak piyasaya sürüldüğünde fiyatının artacağı düşünülüyor.

Aşağıdan oyun için yayınlanmış tanıtım videosunu da izleyebilirsiniz: