Anasayfa Haber Facebook Çöktü! Peki Sadece Sizde mi Açılmıyor?

Facebook Çöktü! Peki Sadece Sizde mi Açılmıyor?

Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook çöktü. Peki Facebook sadece sizde mi açılmıyor, yoksa bu durum herkesi etkiliyor mu? İşte cevabı öğrenmenin yolu…

 

Facebook’un an itibariyle erişilememesi pek çok kullanıcının “Sadece bende mi açılmıyor?” sorusunu sormasına sebep oluyor. Oysa Facebook ya da bir başka sitenin sadece sizde mi, yoksa genel olarak mı çöktüğünü anlamanın kolay bir yolu var: UporDown.

www.upordown.org adresinden ulaşabileceğiniz siteye istediğiniz sitenin adresinizi girdiğinizde sizin için dünyanın farklı yerlerinden erişmeye çalışıyor ve testin sonucunda sitenin çalışıp çalışmadığını söylüyor. İşte 3 Eylül 2014 gece çöken Facebook’un genel olarak erişilemediğine yönelik test sonucu:

facebook-acilmiyor

 

Bu muhtemelen son Facebook çöküşü olmayacak, tekrar böyle bir durumla karşılaştığınızda artık nereden kontrol edeceğinizi biliyorsunuz. Mevcut Facebook açılmama sorununun sebebini de elbette Facebook açıldığında veya yetkililerden resmi bir açıklama geldiğinde sizlerle paylaşacağız.

Güncelleme: Facebook yaklaşık 10 dakikalık genel bir kesintinin ardından tekrar erişilebilir hale geldi ancak henüz bir açıklama yapılmadı.