Anasayfa Haber Alfa Romeo Gaza Basıyor!

Alfa Romeo Gaza Basıyor!

İtalyan markası Alfa Romeo, düşen satışlarını artırmak için yeni modeller çıkarmaya hazırlanıyor.

Otomotiv dünyasında son yıllarda hangi firma kiminle birleşti, hangi marka ait kime ait, takip etmek hayli zorlaştı. Özellikle 2000’lerin başından itibaren dünya otomotiv piyasasında yaşanan dalgalanmalar, en eski ve bilindik firmaların bile el değiştirmesine, çok uluslu şirketler haline dönüşmesine sebep oldu.

Bu dönüşümlerin en son örneklerinden biri de İtalyan Fiat ve Amerikalı Chrysler ile yaşanıyor. En eski Amerikan otomotiv firmalarından biri olan Chrysler, 2009 yılında resmen iflasını istedikten sonra hisselerinin tamamı Fiat tarafından satın alındı. Ancak Fiat markası da aslında bu birleşmede satın alınan taraflardan biriydi. Bu birleşmeden doğacak olan Fiat Chrysler Automobiles (FCA) grubu, gerçekte merkezi Hollanda’da olan tamamen yeni bir şirket olacak.

FCA’nın doğumu 2014 sonunda tamamlanmış olacak, halen bunun için gereken çalışmalar sürüyor, ancak tüm hissedarlar onay verdiğinden artık bir sorun beklenmiyor. Daha şimdiden FCA’nın alt markalarında yeni döneme hazırlık başlamış gibi görünüyor. Hareketlilik yaşanan markalardan biri de Alfa Romeo. Alfa Rome bir süre önce Fiat grubu tarafından yutulan pek çok ünlü İtalyan otomobil markasından sadece biri. Ne var ki Fiat tarafından alınmak, markanın dertlerinin son bulmasına sebep olmamıştı.

2013 yılını dünya çapında sadece 74,000 adet otomobil satarak kapatan Alfa Romeo, 2014 sonu rakamlarının daha da düşük olacağını hesaplıyor. Bu gidişi tersine çevirmek isteyen Fiat CEO’su Sergio Marchionne, Alfa satışlarının 2018 yılında 400,000 adedi görebilmesi için ürün gamını baştan aşağı yenilemeye hazırlandıklarını bildiriyor.

Alfa Romeo bunun için öncelikle 2015 yılında yukarıda resmini gördüğünüz 4C Spider modelini piyasaya sürecek. 1,7 litrelik dört silindirli ve turbo beslemeli bir motora sahip olacak bu model, firmanın sportif imajını yenilemeyi amaçlıyor. Ancak 2016 ve 2017 yılında çıkaracakları modeller, esas rekabetin yaşandığı orta ve üst sınıf sedan segmentinde olacak. Alfa Romeo burada kendine BMW ve Audi markalarını öncelikli rakip olarak seçmiş.

Firma 2016 yılında 2,2 litre 4 silindir 3,3 litre V6 motorlu sedanlar çıkararak BMW 5 serileri ve Audi A6 ile doğrudan rekabete girmeyi hedefliyor. Yine aynı sene çıkarmayı planladıkları turbo beslemeli 6 silindirli modellerle de BMW 7 serileri ve Audi A8 ile rekabete girmeyi amaçlıyorlar. Bu yeni modeller hakkında şimdilik pek fazla bilgi yok, halen çizim tahtasında olma ihtimalleri hayli yüksek. Firmanın iki dev Alman markasına karşı ne kadar başarılı olacağını ise ancak zaman gösterecek.