Anasayfa Haber GTA 5 Hakkında İlginç Haberler Var!

GTA 5 Hakkında İlginç Haberler Var!

Sıkı tutunun, Los Santos'ta gezecek görecek o kadar çok yer var ki, görevleri yapmayı unutabilirsiniz.
Sıkı tutunun, Los Santos'ta gezecek görecek o kadar çok yer var ki, görevleri yapmayı unutabilirsiniz.

Yeni platformlar için ikinci kez çıkacak olan GTA V hakkındaki her şeyi bildiğinizi düşünüyorsanız, bu haber sizi şaşırtacak!

Rockstar Games uzun bir yeniden yapım sürecinden sonra, Grand Theft Auto 5’i en sonunda yeniden çıkarmaya hazırlanıyor. İlk defasında sadece Xbox 360 ve Playstation 3 için çıkarılan oyun, bu kez yeni nesil konsollar ve PC için de yeniden yapılıyor. PS4 ve Xbox One sürümleri 18 Kasım 2014 tarihinde piyasada olacak. PC sürümü ise biraz daha gecikerek 27 Ocak 2015 tarihine sarkacak. Buraya kadar yeni bir şey yok.

Esas sürpriz şimdi geliyor! Rockstar Games resmi web sitesinde kısa bir süre için yayınlanan bir destek sayfasında görülen içerik, hayli ilgi uyandıran cinsten. Rockstar kazayla yayına girdiği düşünülen bu sayfayı çok kısa sürede yayından kaldırmış. Ne var ki bu durum bir Reddit kullanıcısının Google Cache üzerinden sayfanın bir kopyasını elde etmesine engel olmamış!

Buradaki içeriğe göre, GTA 5’in yeni sürümünde beklendiği gibi grafikler daha da güçlendirilmiş olacak. Bunun yanı sıra oyunda çok daha fazla içerik, rastgele gelişen olaylar ve easter egg bulunacak, ayrıca tabiat daha canlı ve vahşi yaşam daha çeşitli olacak. Yeni nesil konsol versiyonunu alanlar, eski konsollarındaki karakteri yeni oyuna aktarabilecekler. Ayrıca yeni silahlara ve GTA Online üzerinde ücretsiz bir garaja da kavuşacaklar.

Bir başka büyük sürpriz ise oyunun kendi gözünüzden, yani FPS olarak oynanabilecek olması! Bu özellik konsol sürümlerinde de olacak mı, yoksa sadece PC sürümüne mi gelecek, orası pek belli değil. Ancak bu modda oynamayı seçerseniz oyunu omuz üstünden değil, kendi bakış açınızdan görerek oynayacaksınız. Tabii bu durum hem yaya, hem de araç kullanırken geçerli olacak. Buna uygun olarak araçların içlerinde uygun grafiklerin de bulunacağı bildiriliyor.

Bu değişiklikler konsol oyuncularını ne kadar sevindirir bilinmez, ancak klavye-fare ikilisiyle FPS oynamaya alışmış PC oyuncularının hayli hoşuna gidebilir! Tabii bu noktada Rockstar’ın bu sızıntıyı onaylamadığı gibi, reddetmediğini de söylemek gerekiyor. Sonuçta tüm bu söylentilerin içi boş çıkabilir.