Anasayfa Haber iOS 8 İçin Yeni Yama Geliyor

iOS 8 İçin Yeni Yama Geliyor

Bir hafta önce indirmeye açılan Apple’ın iOS 8 mobil işletim sistemine çok yakın zamanda ilk yaması gelecek.

Apple’ın yeni iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modellerini tanıtmasının hemen ardından, mobil işletim sistemi iOS 8 indirmeye açıldı. Tabii ki yeni satılan telefonlar doğrudan bu işletim sistemiyle gelecekler. Ancak Apple’ın daha eski cihaz modellerinden bazıları da iOS 8 güncellemesinden faydalanabilecek. Nitekim aradan geçen süre içinde eski model sahiplerinin neredeyse yarısı yeni sürüme geçmiş.

Ancak iOS 8 çıktığı andan itibaren bazı sorunlarla kullanıcıları yormaya başladı. Zayıf batarya ömrü ya da benzeri genel sorunların haricinde, Apple’ın ve diğer geliştiricilerin önemli uygulamalarıyla uyumsuzluklar da ortaya çıktı. Tabii ki işletim sistemi gibi karmaşık bir yazılımın geliştirilmesi asla bitmez. Ancak büyük yazılım hatalarının ve özellikle güvenlik açıklarının hızla yamanması da şarttır.

Apple yazılımcıları iOS 8 için ilk güncellemeyi daha şimdiden hazır etmişler gibi görünüyor. Çünkü gelen haberlere göre yeni yama şebeke uyumluluk testleri için, dağıtımı yapacak olan telekom firmalarına gönderilmiş bile. Bu yama geldiğinde iOS 8’in sürümü iOS 8.0.1 olarak güncellenmiş olacak. Ancak indirmeye ne zaman açılacağı henüz kesin olarak belli değil.

iOS 8.0.1 sürümüyle beraber giderilmesi planlanan hatalardan bazıları şunlar:

– Çağrı yönlendirmeyle ilgili sorunlar ve sesli mesajlara ulaşırken telefonun donması problemi

– iCloud Keychain doğrulama kodları girilirken sanal klavyenin ortadan kaybolması problemi

– Safari tarayıcıda bazen oluşan video oynatmama problemi

– Passbook için AirDrop desteğinin düzgün çalışmaması problemi

– VPN profili oluşturma esnasında ortaya çıkabilen bazı problemler