Anasayfa Haber iPhone 6 Kolay Bükülüyor!

iPhone 6 Kolay Bükülüyor!

Apple’ın yeni gözdesi iPhone 6 serileri, önceki nesilleri de etkileyen yapısal zayıflıkları da miras almış gibi görünüyor.

Akıllı cep telefonu tasarlamak hiç kolay bir iş değil. Pazardaki müşteri beklentileri yeni nesil telefonların daha büyük ekranlı, daha ince ve daha alımlı olmaları yönünde gelişti. Özellikle de plastik malzemeden sıkılan tüketicinin, alüminyum alaşımdan imal edilmiş telefonlara karşı artan bir talebi var. Tabii firmalar da bu tarz tasarımlara yönelmeye başladılar.

Apple zaten uzun zamandır alüminyum alaşım gövdeler kullanıyor. Ancak bu malzemenin bazı dezavantajları da var. Alüminyum saf haliyle çok yumuşak bir malzeme. Eğer titanyum gibi nispeten az bulunan ve pahalı metallerle karıştırmazsanız, alaşım haline geldiğinde bile çok sert ya da dayanıklı olamıyor. Hele bir de telefon kasası gibi gayet ince ve hassas bir ürün tasarlıyorsanız, ortaya darbeye ya da basınca karşı çok dayanıklı olmayan bir yapı çıkıyor.

Nitekim, Apple’ın yeni iPhone 6 ve  iPhone 6 Plus telefonlarında yapısal zayıflık olduğuna dair tüketicilerden ciddi şikayetler gelmeye başladı. Özellikle Plus modelinin kasası çok daha büyük olduğundan, bu yapısal zayıflıktan daha fazla etkileniyor gibi görünüyor. Bu zayıflık telefonun kasasının çok kolay biçimde bükülmesine sebep oluyor. Elinizle biraz fazla zorlamanız ya da telefon herhangi bir cebinizdeyken üzerine yük binmesi sonucunda kasanın hemen büküldüğü görülüyor.

Telefonun kasasını yakından inceleyenler, bu eğilmenin hemen her zaman ses açma düğmelerinin olduğu noktada olduğunu görmüşler. Ses kontrol düğmeleri için kasa çerçevesinde açılan deliklerin, bir zayıf nokta oluşturduğu düşünülüyor. İşin ilginç yanı, bu sorun aslında iPhone 6 modellerine has değil! Daha önce iPhone 5 ve sonra da iPhone 5S modellerinde de benzer bir sorun yaşanmıştı. O modellerin kasaları biraz daha kalın olduğundan, ancak pantalonun arka cebindeyken oturur ya da eğilirseniz kasa eğiliyordu. Oysa iPhone 6 çok daha ince ve narin, bu yüzden de çok daha kolay eğiliyor gibi görünüyor.

Apple’ın aynı mühendislik problemini üç nesil üründe gidermemiş olması tabii ki can sıkıcı. Ancak eğer iPhone 6 almayı planlıyorsanız, bu soruna karşı dikkatli olmanızda fayda var. Bunun için alabileceğiniz iki önlem var; ilki telefonu nerede taşıdığınıza ve üzerine asla yük binmediğine devamlı dikkat etmek. İkincisi de kasanın fazla eğilip bükülmesine engel olacak cinsten kalın malzemeden mamul bir gövde kılıfı kullanmak. iPhone 6 serilerinde ön camın da pek dayanıklı olmadığını düşünürsek, yatırımınızı korumak için bulabildiğiniz en kalın plastik gövde kılıfını kullanmak daha iyi bir çözüm gibi geliyor.

Aşağıda bir YouTuber’ın konuyla ilgili yaptığı deneyi içeren videoyu kendiniz de izleyebilirsiniz.

8 Yorumlar

  1. Apple garantiye gelen bu telefonlar için nasıl prosedür uygulayacak merak konusu,sonuçta kot cebinde her telefon kuvvete maruz kalıyor.

  2. Apple ‘ın 800 milyon insana ulaştığını ve artık artmasını istemediğini söylemişti ve artık bir telefon çıktı mı ucuzlamayacak bu kırılabilir ve bükülebilir telefon yapması biraz insan kaybetmek isteği olabilir diye düşünüyorum

  3. zaten pek hosuma gittmedi. zadece daha performansli bir ürün diye lanse ediyorlar.
    Ipod touch bekliyorum sadece yeni onu duyursunlar yeter,

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version