Anasayfa Haber Intel Mobil Pazara Para Akıtıyor

Intel Mobil Pazara Para Akıtıyor

Intel, mobil işlemci pazarında kendine yer edinmek için kesenin ağzını sonuna kadar açtı.

Intel’in mobil işlemci pazarında ARM ve haliyle Qualcomm’un çok gerisinde kaldığı su götürmez bir gerçek. Yıllar boyu işin teknolojik tarafını çözmeye çalışan Intel, yeni nesil işlemcileriyle aradaki farkı kapatmayı başarmış gibi görünüyor. Ne var ki şimdi sırada uzun zamandır diğer firmaların işlemcilerini kullanmaya alışmış mobil pazarından pay kapmak var.

Intel işin bu kısmında sahip olduğu büyük sermayeyi etkili bir biçimde kullanmaya niyet etmiş. Nitekim Çin’in en büyük iki işlemci üreticisi olan Spreadtrum Communications ve RDA Microelectronics ile anlaşan Intel, 1,5 milyar dolar ödeyerek her iki şirketin de % 20 hissesine sahip olmuş.

Intel bu anlaşmayla elindeki teknolojileri kullanarak fiyat avantajına sahip yeni işlemcilerden bolca üretebilmeyi planlıyor. Spreadtrum özellikle Mozilla Firefox OS işletim sistemli telefonlarda kullanılan düşük bütçeli işlemcileri üretmesiyle son zamanlarda isim yaptı. Her iki firma da Intel’e Çin’deki üretim bantlarına göbekten girebilme fırsatı verecek. Bu da mobil cihaz üretimi ve pazarı olarak en başta giden Çin’deki rekabet ortamında ciddi bir avantaj sağlayacak.