Anasayfa Haber Microsoft Endonezya: “Windows 9 Bedava Olacak”

Microsoft Endonezya: “Windows 9 Bedava Olacak”

Daha önce hakkındaki dedikoduları gündeme getirdiğimiz Windows 9’un bedava olacağına dair söylentiler, Microsoft Endonezya tarafından doğrulandı.

Sizlere daha önce Windows 9’un bazı Windows sahiplerine bedava olacağına dair dedikoduların haberini vermiştik. Şimdi ise bu dedikodu, Endonezya’daki bir Microsoft çalışanı tarafından resmiyete döküldü.

Microsoft Endonezya başkanı Andreas Diantoro, Windows 8’den (8.1 de buna dahil doğal olarak) Windows 9’a geçiş yapanların bu işlem için ücret ödemeyeceğini açıkladı. Microsoft’un böylece bütün 8 ve 8.1 kullanıcılarını en son platform olan 9’a taşımak istediğini anlıyoruz. Söz konusu bilginin de 25 Eylül’de Hotel Mulia, Jakarta’da yapılan bir toplantıda aktarıldığını belirtelim.

Halen daha gizemini koruyan ise Windows 7 ve Vista kullanıcılarının Windows 9 için ödeyeceği ücret. Burada da Microsoft bizi şaşırtabilir zira gelir modelleri artık parayı kullanıcıdan peşin almak yerine uygulama mağazasından gerçekleştirilen satın almalarla elde etmeye doğru yöneliyor. Microsoft bu bağlamda uygulama mağazasından satış yapmak istiyorsa mümkün olduğu kadar çok Windows kullanıcısını Windows 9’a geçirmeyi amaçlıyor olmalı.

Neyse ki artık tüm bu soruların kesin cevabı için daha çok beklememize gerek yok. Önümüzdeki Salı günü gerçekleşecek olan Microsoft etkinliğinde hem Windows 9’un önizleme sürümüne hem de bütün bu soruların cevabına kavuşuyor olacağız.

Yakın zamanda sitemizde yer alacak olan Windows 9 incelemeleri, haber, makale ve rehberlerin yanında Technopat Sosyal’de de Windows 9 ana bölümünü oluşturduk. Yeni işletim sistemiyle ilgili her türlü bilgiyi burada sosyal ağ yapısı içerisinde de paylaşıp konuşuyor olacağız: Technopat Sosyal – Windows 9