Anasayfa Haber Samsung Yeni Fabrika Kuruyor

Samsung Yeni Fabrika Kuruyor

Samsung

Samsung çok büyük bir yatırımla yeni bir işlemci fabrikası kurmaya hazırlanıyor.

Çin ve Avrupa pazarlarında pay kaybı yaşayan Samsung, 2014 kâr beklentisini hayli düşürmek zorunda kaldığını açıklamıştı. Çinli telekom firmalarının yerli markalara yönelmesi, Avrupa pazarının da belli bir doyma noktasına ulaşması, şirketin cep telefonu satışlarını önemli miktarda düşürmüş.

Ancak Samsung mobil cihaz pazarındaki değişimin, özellikle işlemci ve bellek üretimindeki talebi artıracağını düşünüyor. Bu sebeple Güney Kore’de yeni bir fabrika kurmaya hazırlanıyorlar. Samsung bu fabrika için yaklaşık 15 milyar dolarlık bir bütçe ayırmış. Pyeongtaek kentinde kurulacak olan 790,000 metrekarelik yeni fabrikanın kurulmasına 2015 yılında başlanacak. Tesisin 2017 yılında üretime başlaması hedefleniyor.

Samsung bu yeni fabrikada çok farklı sektörlere yönelik işlemci ve bellek üretimi yapacak. Bir söylentiye göre AMD’nin de bu yeni tesislerde üretim yaptırma ihtimali varmış. Samsung’un bu kadar ciddi bir yatırım yapması, Asya-Pasifik bölgesinde işlemci ve bellek üreten diğer şirketlerin hisselerinde ciddi dalgalanmalar yaşanmasına da sebep oldu. Şirketin halen Amerika, Güney Kore ve Çin’de üretim tesisleri var, ancak bu yeni fabrikayla birlikte üretim hacminin çok ciddi miktarda artacağı hesaplanıyor.

3 Yorumlar

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version