Anasayfa Haber Master Chief Emekli Mi Oluyor?

Master Chief Emekli Mi Oluyor?

Halo 5’in ana karakterinin farklı bir isim olacağı söylentileri Halo fanlarının canını hayli sıktı.

Halo 5: Guardians yakında Xbox One oyun konsolu için piyasaya çıkacak, ama oyun hakkındaki bir söylenti sevenlerinin hayli canını sıktı. Oyunda başrolün Agent Locke adında yeni bir karaktere verileceği, Microsoft’un bu şekilde Halo serilerinde yapılacak olası bir başrol değişikliğinin fanlar üzerindeki etkisini ölçmeyi planladığı fısıldanmaya başladı.

Microsoft bu söylentileri hızla yalanladı, hatta Halo marka geliştirme müdürü Frank O’Connor yaptığı bir röportajda, Master Chief karakterinin Halo ile özdeşleştiğini ve bir kenara itilmesinin kesinlikle söz konusu olmadığını ifade etti. Peki ama Master Chief emekliye ayrılmıyorsa, o zaman Agent Locke karakterine niye ihtiyaç var?

Bu sorunun cevabı aslında Halo 5’in senaryosunda yatıyor. Halo serilerinde alışılmış olduğu üzere olayların merkezinde yine Master Chief bulunacak, ama bu defa senaryo onun ortadan kaybolması çevresinde gelişecek. En azından şimdilik söylenen bu kadar. Olup biteni öğrenmek için oyunun 2015 yılında çıkmasını beklememiz gerekecek.

Bu arada o kadar beklemeye sabrı olmayanların, yılbaşından sonra başlayacak olan Beta testine katılarak sorularına bazı cevaplar bulmaları da mümkün olacak. Kasım ayında Xbox One için piyasaya çıkacak olan Halo: The Master Chief Collection satın alanlar, Halo 5 Beta testine katılma imkanı bulacaklar.