Anasayfa Haber Intel, Kredi Kartlarının Güvenliğini Artırıyor

Intel, Kredi Kartlarının Güvenliğini Artırıyor

Intel, yeni tasarladığı güvenlik sistemi sayesinde kredi kartlarıyla yapılan işlemleri daha güvenli hale getiriyor.

Intel’in yeni teknolojisi sayesinde kredi kartları ve Apple Pay tarzı sistemlerle yapılan ödemeler daha güvenli bir hale geliyor. Teknoloji, ödeme sonrası sağladığı veri güvenliği sayesinde satıcılara da kolaylık sağlıyor.

Güvenlik açıklarının ve kullanıcı bilgilerinin çalınmasında yaşanan artışın ardından Intel, yapılan işlemlerin güvenliğini artırmak için Data Protection Technology’i geliştiriyor. Yazılımsal ve donanımsal bir paket şeklinde geliştirilen teknoloji, kullanıcıların kredi kartlarıyla yaptıkları işlemler sonrası veri güvenliğini artırmayı amaçlıyor.

Intel yeni yonga teknolojisini bilgisayarlar, bankamatikler ve POS cihazları için piyasaya sunuyor. Dünyanın önde gelen bankamatik üreticilerinden NCR da Data Protection Technology’i ürünlerine dahil etmeyi planlıyor.

Intel’in bu yazılımsal ve donanımsal teknolojisi, birçok ödeme sistemiyle uyumlu. Ayrıca teknoloji, en son Atom ve Core serisi işlemciler tarafından da destekleniyor.

Teknolojinin nasıl çalıştığından biraz bahsedelim. Kredi kartıyla yapılan herhangi bir ödemenin ardından Intel, veriler için birden fazla güvenlik katmanı oluşturuyor. POS cihazının şifrelediği veriler, kredi kartıyla işlem yapan firma ile banka arasında kurulan özel bir veri bağlantısı aracılığıyla bankaya iletiliyor.

Intel’in Platform Çözümleri Mühendisi Bradley Corrion, birden fazla güvenlik katmanı oluşturmanın, kullanıcıların ürün ve hizmet satın aldıkları sırada bilgilerinin ele geçme riskini asgari seviyeye çekeceğini söylüyor.

Ayrıca bu teknoloji müşteri bilgilerini, sürekli olarak kullanıcı eğilimlerini analiz etmeye çalışan veri merkezlerinden de koruyabilecek. Birçok kullanıcının tercih ettiği Google Wallet, Apple Pay tarzı NFC teknolojileriyle yapılan işlemler de Intel’in yarattığı özel güvenlik katmanı sayesinde korunabiliyor.

Intel’in bu sistemi sayesinde işlemde gerçekleşen her adım güvenli şekilde izlenebiliyor ve bu durum ürün satıcılarının da dağıtım yapmasını kolaylaştırıyor. Zira diğer sistemlerin farklı şifreleme ve ödeme teknolojileri kullanmasından ötürü, verilerin merkezi yönetimi zorlaşıyor.

Yeni teknolojinin bir diğer faydası da ödemeleri sadece tanınan ve güvenlik katmanına sahip sistemlerle gerçekleştirmesi. Bu sayede gerekli güvenlik koşullarını sağlamayan ödeme sistemleriyle yapılan işlemler gerçekleştirilmiyor.

Yonganın yazılım katmanı en son şifreleme algoritmaları için güncellenmiş durumda. Intel yongası içerisinde bulunan SSL, SHA-256, AES-256, RSA  gibi birçok veri şifreleme teknolojileriyle, verileri güvende tutmayı amaçlıyor.