Anasayfa Haber Project CARS Ertelendi

Project CARS Ertelendi

Yayıncı Bandai Namco tarafından yapılan bir açıklamayla Project CARS çıkış tarihinin ertelendiği duyuruldu.

Slightly Mad Studios tarafından geliştirilmekte olan Project CARS adlı yarış simülasyonu, son derece gerçekçi yapısıyla adını duyurmuştu. Geliştirici firma oyun için gereken paranın yarısını kendi kasasından öderken, kalan yarısını da Kickstarter üzerinden toplamıştı. Firma katılımcılara sonraki üç yıl boyunca kârdan pay vermeyi de taahhüt ederek, hayli sıra dışı bir proje ortaya koymuştu.

Project CARS “sand box” tabir edilen kapalı bir dünyaya sahip ve oyundaki tüm araçlar en baştan oyuncuların erişimine açık olacaklar. Sürüş dinamikleri ve fizik kuralları da olabildiğince gerçekçi olacak şekilde tasarlanıyor. Ne var ki yapımcılar oyunun çıkmadan önce daha fazla rafine edilmesi gerektiğini düşündüklerinden, resmi çıkış tarihini geriye almaya karar vermişler.

Oyun için verilen resmi çıkış tarihi bu Kasım ayı idi, ancak Mart 2015 tarihine ertelendi. Firmanın oyunu ertelemesinin ardındaki tek geçerli sebep henüz tamamlanmamış olması değil. Kasım ayı içinde pek çok iddialı oyunun çıkacak olması, yapımcıları biraz endişelendirmiş. Bu yüzden çıkış tarihini daha sakin bir döneme ertelemeyi, o arada oyunu daha da rafine etmeyi tercih etmişler. Oyun ilk olarak PS 4, Xbox One ve Windows platformları için çıkarılacak.