Anasayfa Haber Güney Kore’ye 10 Gbps İnternet Geliyor!

Güney Kore’ye 10 Gbps İnternet Geliyor!

Güney Kore’nin en büyük servis sağlayıcılarından SK Broadband yeni servislerini resmen açıkladı.

Güney Kore yakında 10 Gbps internete merhaba diyecek. Ülkenin en büyük servis sağlayıcılarından olan SK Broadband şirketi, 20 Ekim tarihinde gerçekleşen Plenipotentiary Conference of the International Telecommunications Union konferansında, kullanıcılara 10 Gbps hızında internet getirmek için gerekli çalışmaları yaptıklarını resmen açıkladı.

Bu sürat sıradan kullanıcılar için herhangi bir ülkede henüz hayal olmaktan öteye geçemiyor. Nitekim Güney Kore halkının da bu hıza kavuşması için biraz daha sabretmesi gerekecek, gereken altyapının kurulması zaman alıyor. Bu sürat kullanıcılara 1 GB boyutlarında bir dosyayı yaklaşık olarak 0,8 saniyede bilgisayarlarına indirme imkanı tanıyacak!

SK Broadband konferansta bu yeni hizmeti duyururken, şirketin ileri gelen ismi Pyon Seo-Ju bir yandan da Amerika Birleşik Devletleri’ne yergide bulunmaktan kaçınmadı. Amerika’da devletin büyük şirketleri korumak adına teknolojik gelişmeyi durma noktasına getirdiğini vurgulayan Pyon Seo-Ju, Amerikan halkının çok yavaş bir internet altyapısı için, inanılmaz paralar ödemeye mahkum edildiğini söyledi.

Tabii ki bu yerginin arkasında yatan sebep, Amerika’nın kendi telekom şirketlerini yabancı yatırımcılara karşı korumak için aldığı önlemlerin sınır tanımaması. Bu yüzden internet teknolojilerine büyük yatırım yapan Asya şirketleri, bu büyük pazara adım atamıyorlar. Ne var ki Pyon Seo-Ju tarafından yapılan eleştiriler hiç haksız değil. Ve Amerika dışında başka ülkeler için de rahatlıkla aynı şeyler söylenebilir!