Anasayfa Haber LG Kendi İşlemcisini Duyurdu!

LG Kendi İşlemcisini Duyurdu!

Uzun zamandır piyasada dolaşan söylentiler, en sonunda LG’nin resmi duyurusu ile sona erdi.

Bir süredir LG’nin kendi işlemcisini geliştirdiğine dair söylentiler vardı. Odin kod adıyla bilinen bu işlemcinin özellikleri pek bilinmiyordu, ancak LG’nin Samsung ile rekabetinde önemli bir unsur olacağı tahmin ediliyordu. Nitekim LG en sonunda bu söylentileri doğruladı ve NUCLUN adını verdiği yeni işlemciyi resmen duyurdu.

Tamamen LG tarafından geliştirilen NUCLUN, tamamen ARM uyumlu bir işlemci ve sekiz çekirdekli olarak tasarlanmış. Farklı hızlarda çalışan iki adet dört çekirdekli ARM işlemciden oluşan NUCLUN, doğrudan Samsung’un Exynos serisi işlemcilerine rakip olarak tasarlanmış. Bu mobil işlemcinin en büyük özelliği, LTE-A Cat. 6 veri şebekelerine bağlanabilecek yapıda olması.

Bu tür şebekeler 4G standardından beş kat daha hızlı veri akışı sağlıyorlar. Ancak halen Güney Kore başta olmak üzere pek az ülkede kullanımdalar. Bu da NUCLUN’un esas hedefinin başta Güney Kore pazarı olduğunu ortaya koyuyor. Ancak LG bu işlemci ailesini sırf kendi ürünlerinde mi kullanacak, yoksa diğer üreticilere de satacak mı, orası henüz belli değil.

NUCLUN’un duyurulması esnasında ortaya çıkan bir başka LG ürünü ise LG G3 Screen cep telefonu oldu. Yukarıdaki fotoda bulanık şekilde de olsa görülebilen bu yeni telefon G3 ailesine dahil olarak tasarlanmış. Ana işlemcisinin NUCLUN olacağı ve 5,9 inçlik ekranıyla “phablet” sınıfında olacağı söyleniyor. G3 Screen için henüz bir çıkış tarihi verilmiyor, ancak başlangıçta ağırlıklı olarak Güney Kore pazarına sürüleceği tahmin ediliyor.