Anasayfa Haber AMD’den Xbox One Slim için 20nm Yeni İşlemci

AMD’den Xbox One Slim için 20nm Yeni İşlemci

AMD tarafından yanlışlıkla sızan bilgilere göre işlemci devi, Xbox One için 20nm’lik yeni bir APU üretiyor

Xbox One’da kullanılan 28nm’lik APU, miadını dolduruyor olabilir. Bir AMD yöneticisinin LinkedIn hesabında paylaştığı iş ilanı, AMD’nin Xbox One için yeni bir APU ürettiğini doğrular nitelikte. Yeni APU, 20nm mimari ile üretilip daha ucuza mal edilecek. 20nm’lik APU, daha düşük üretim maliyeti, daha düşük güç tüketimi ve daha serin bir çalışma anlamına geliyor.

APU’nun mimarisinin değişmesi ise akıllara Xbox One’ın olası bir Slim versiyonunu getiriyor. Microsoft’un Xbox One konsolu, piyasaya sürüldüğü tarihten bu yana PS4 ile yarışmakta zorlanıyor. Olası bir ince Xbox One, konsolun tasarımsal dezavantajını ortadan kaldırmaya ve konsolun imajını tazelemeye yardımcı olabilir.

Konsollarda işlemci mimarisinin değiştirilmesi ise yeni bir şey değil. Xbox 360, 2005 yılında piyasaya 90nm’lik bir işlemciyle sürülmüştü. Takip eden yıllarda ise konsolun işlemci mimarisi 32nm’ye kadar indirildi.

Xbox One’ın mimari değişikliğine Sony’den cevap gelme ihtimali mevcut. Zira aynı Xbox One gibi PS4 de 28nm’lik APU kullanmakta. Ancak PS4’ün hali hazırdaki başarılı grafiği, Sony’nin bu konuda Microsoft kadar aceleci davranmasına sebep bırakmıyor. Her iki konsolun işlemcisini de AMD’nin ürettiğini belirtelim.