Anasayfa Haber Intel Skylake-S Yeni Anakart Aldıracak!

Intel Skylake-S Yeni Anakart Aldıracak!

Intel Rocket Lake Tek Çekirdek

Intel Core i7 4790’ın yerini alması beklenen 14nm’lik Skylake-S, LGA 1151 soket ile gelecek.

Intel’in 14 nm mimariye sahip Broadwell ve Skylake işlemcileri uzun süredir bekleniyor. Geçtiğimiz haftalarda mobil odaklı yeni Broadwell mimarisi ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktıktan sonra, şimdi de Skylake ailesinden haber geldi.

Özellikle masaüstü platformda Haswell ve Haswell Refresh serilerinin yerini alması beklenen Skylake mimarisinin soket açısından da yenilendiği ortaya çıktı. Gelen bilgilere göre üst seviye bir CPU olan Skylake-S, LGA 1151 destekli bir biçimde piyasaya sürülecek. Bu da demek oluyor ki işlemcilerini Skylake mimarisine yükseltmek isteyen kullanıcıların anakartlarını tazelemesi gerekecek.

SkylakeS

Yeni işlemci ile ilgili ortaya çıkan tek bilgi bu değil. Skylake-S, hem DDR4 1.2V hem de DDR3L 1.35V desteği sunacak. Bu iki seçenekten hangisinin kullanılacağı da tamamen anakart üreticilerine bağlı. Yani Skylake mimarisini destekleyen anakartlar DDR4 ve DDR3 destekli olacak. Skylake-S, dahili grafik kartından üç monitöre kadar görüntü çıkışı sağlayabilecek.

Skylake-S’in overclock edilmesini sağlayacak olan yonga setinin adı ise Z170 olarak belirlenmiş. 1 adet x16 ve 2 adet x8 veya 2 adet x8 ve bir adet x4 PCI Express 3.0 seçenekleriyle sunulacak olan bu yonga seti, 10 adete kadarı USB 3.0 olmak üzere 14 USB portuna ev sahipliği yapacak. Z170 yonga seti ayrıca 6 adet SATA 6Gbps yuvasına sahip olacak.

Skylake mimarisinin çıkış tarihi henüz resmiyet kazanmasa da, çeşitli söylentilere göre yeni işlemci ailesinin Computex 2015’te resmi olarak tanıtılması bekleniyor. Z170 yonga setinin, ayak sesleri duyulan USB 3.1 teknolojisini destekleyip desteklemeyeceği ise bilinmiyor.