Anasayfa Haber Samsung, Galaxy A5 ve A3 Modellerini Tanıttı

Samsung, Galaxy A5 ve A3 Modellerini Tanıttı

Samsung Galaxy A5
Samsung Galaxy A5

Akıllı telefon devi Samsung, yekpare kasaya sahip yeni A5 ve A3 modellerini tanıttı

Samsung, Galaxy ailesinin en yeni iki üyesi A5 ve A3’ü resmi olarak pazara tanıttı. Metal çerçeveli yekpare kasaya sahip olan bu iki yeni model, özellikle incelikleriyle dikkat çekiyor. iPhone 6’yı bu konuda geçmeyi başaran A5, 6.7mm’lik bir inceliğe sahipken, A3 modeli 6.9mm’lik bir incelikle kullanıcılara sunulacak

Galaxy A5 modeli, dört çekirdekli 1.2 GHz’lik işlemciden güç alıyor. 2 GB RAM ve 16 GB’lık dahili hafızaya sahip olan A5’in hafızası, microSD kart ile arttırılabilecek. 5 inçlik HD Super AMOLED ekrana sahip olan A5, arkada 13 MP ve önde 5 MP olmak üzere iki kamera ile satışa sunulacak.

Samsung-GalaxyA5

A5’in küçük kardeşi Galaxy A3 ise gücünü aynı dört çekirdekli 1.2 GHz’lik işlemciden alıyor. 1 GB RAM ve 8 GB dahili hafızası bulunan A3’ün depolama kapasitesi, aynı A5 gibi microSD kart ile arttırılabiliyor. 4.5 inçlik qHD Super AMOLED ekrana sahip olan A3, önde 5 MP ve arkada 8 MP bir kameraya sahip.

Samsung-GalaxyA3

Samsung’un her iki telefonu 5 MP’lik ön kamerayla donatmasını sebebi ise A5 ve A3’ün özel özçekim modlarına ev sahipliği yapacak olması. Çekilen fotoğrafları otomatik olarak GIF formatına dönüştürebilme yeteneğine de sahip olan A5 ve A3 modelleri, Android 4.4 KitKat sürümü ile kullanıcılara sunulacak.

Samsung’un bu iki telefonu önümüzdeki ay Çin pazarına sunması bekleniyor. A5 ve A3’ün ne zaman Avrupa veya Türkiye pazarına gireceği ise henüz belirsizliğini koruyor.