Anasayfa Haber Apple Watch Kaça Satılacak?

Apple Watch Kaça Satılacak?

Apple’ın akıllı kol saati 2015 yılında piyasaya çıktığında, birden fazla model ve fiyat etiketiyle gelecek.

Apple tarafından yeni iPhone 6 serisiyle birlikte basına tanıtılan Apple Watch, 2015 yılının ortalarına doğru piyasada olacak. Apple’ın giyilebilir teknolojiler pazarına giriş ürünü olan bu yeni akıllı saatin çıkışının neden bu kadar geri bırakıldığına dair pek çok söylenti dolaşıyor. Ancak genel kanı, cihazın henüz donanımsal ve yazılımsal olarak istenilen olgunluğa ulaşmadığı yönünde. Ayrıca üretimde de bazı sıkıntılar yaşandığı tahmin ediliyor.

Ancak tüm söylentiler cihazın çıkışının gecikmesi üzerine yoğunlaşmıyor. Bir de fiyatlandırmanın nasıl yapılacağı, sunulan model seçeneklerinin neler olacağına dair söylentiler var. Bilinen gerçek, Apple’ın en azından üç farklı model serisi çıkaracağıdır. iPhone 5C modelinde olduğu gibi daha ucuz ve plastik kayışlı bir Sport modelinin geleceği biliniyor. Söylentiler bu serinin 350 USD civarında fiyatla satışa çıkacağı yönünde.

Paslanmaz çelik bilezikli olan standart modelin ise 500 USD fiyatla çıkacağı tahmin ediliyor. Standart ve Sport modelleri en bol dağıtılan seriler olacaklar. Ancak bir de Edition serisi olacak ki, bunun fiyatının hayli yüksek olacağı söyleniyor. Edition serisinde kasada bol miktarda altın kullanılacağı ve gerçek deri kayış seçeneklerinin sunulacağı tahmin ediliyor. Bu serideki Apple Watch akıllı kol saatlerinin fiyatlarının ise 3,500 ile 5,000 USD arasında fiyat etiketiyle satışa çıkması bekleniyor.

Tabii bu fiyatlar büyük ihtimalle Amerika için geçerli olacaklar ve diğer ülkelerde çok daha yüksek etiketler görülecek. Bu söylentilerin ne kadar gerçek olduğunu 2015 yılında birlikte göreceğiz.