Anasayfa Haber Galaxy S6, QHD Ekrana Sahip Olabilir

Galaxy S6, QHD Ekrana Sahip Olabilir

Söylentiler Galaxy S6’nın 64-bit bir işlemciye, QHD ekrana ve Android 5.0’a sahip olacağı yönünde.

Sammobile’ın elde ettiği bilgilere göre, Samsung bir sonraki telefonu Galaxy S6’yı ”Project Zero” olarak adlandırıyor. Firma, proje bünyesinde bugüne kadar cep telefonlarında görülmemiş bir kullanıcı deneyimini hedefliyor. Resmi kaynaklara baktığımızda ise Samsung, Galaxy S6’nın ekran çözünürlüğü ve boyutuna henüz karar vermediğini söylüyor.

İsimsiz kaynakların Sammobile’a verdiği bilgiler doğruysa, Galaxy S6’nın ekran çözünürlüğü 2560×1400 QHD olacak. Bu ekrana güç verecek işlemcinin ise  64-bit Exynos 7420 olduğu ve Galaxy S6’nın Android 5.0 Lollipop kullanacağı söyleniyor .

Sammobile, Galaxy S6’nın bir de Snapdragon kullanan bir sürümünün olduğunu söylüyor. Bu sürümde Qualcomm’un 64-bit Snapdragon 810 yongasetini kullanacak Galaxy S6, Samsung’un kendi Exynos LTE modemini ve Broadcomm’un yeni yongası BCM4773’ü bünyesinde barındıracak. Bu sayede navigasyon ve benzeri birçok özellik tek bir yongada toplanmış olacak.

Galaxy S6’nın 16 megapiksel kameraya sahip olacağı ve bu kamera sayesinde Galaxy Note 4’ten daha iyi bir kamera deneyimi sunacağı söyleniyor. Telefon, 5MP ön kameraya sahip olacak. Galaxy S6’nın 32GB, 64GB ve 128GB alana sahip farklı modelleri olacak. Eğer elde edilen bilgiler doğruysa, Samsung bu sefer telefonun 16GB’lık modelini es geçmiş görünüyor.

Galaxy S6 ve teknik özellikleri er ya da geç kullanıcılara sunulacak. Eğer planlar değişmezse, tıpkı Galaxy S5’te olduğu gibi Mart ayında Mobile World Congress‘te muhtemelen Galaxy S6 da kendini gösterecek.