Anasayfa Haber Sony, Xperia Z4 İle Strateji Değiştiriyor

Sony, Xperia Z4 İle Strateji Değiştiriyor

Sony Xperia Smartphone
Sony Xperia Smartphone

Mobil pazarda büyük pay kaybı yaşayan firmalardan biri olan Sony, satış stratejisindeki değişiklikleri Xperia Z4 ile hayata geçirecek gibi görünüyor.

Özellikle Çinli markaların hızlı yükselişi ve mobil pazardaki doyma nedeniyle büyük pazar payı kaybeden firmalar arasında bulunan Sony, tablet ve telefon pazarlama stratejilerini kökten değiştirmeye hazırlanıyor. Daha önce de bildirdiğimiz üzere alt ve orta sınıf telefonlardaki ürün çeşidini iyice azaltmaya hazırlanan şirket, amiral gemisi modellerde de farklı bir yaklaşım benimseyecek.

Bu yeni çalışma modeli, Sony’nin en üst seviye modellerini altı ayda bir değil de, senede bir yenilemesini öngörüyor. Sony en üst seviye modelleri daha uzun süre rafta tutarak ilgiyi ve satışları canlandırmayı umuyor. Ancak bunun için tasarım mantığını da değiştirmesi gerekiyor. Mesela Xperia Z2 ve Z3 modelleri arasında pek az teknoloji farkı olması, son dönemde tüketicinin en çok eleştirdiği noktalardan biri olmuştu.

Yeni gelecek olan Xperia Z4 ile bu yaklaşımın değiştiğine dair ciddi söylentiler dolaşıyor. Sony’nin bu modeli en az bir yıl boyunca rafta tutmak için daha önce gerek görmediği yeniliklerle doldurmaya karar verdiği fısıldanıyor. Bunların başında ise 5,5 inçlik ve 2560×1440 piksel çözünürlük sunan yeni ekran geliyor. Sony daha önce 1080p’den fazlasına ihtiyaç olmadığını bildirse de, tahmin ettiğimiz üzere geçen zamanla birlikte fikirleri değişmiş.

Bazı söylentilere göre cihazda Qualcomm Snapdragon 810 işlemci kullanılması söz konusu olabilir. Ancak 64 bitlik bu yeni işlemcinin Z4 modeline yetişmesi zor görünüyor ve büyük ihtimalle Snapdragon 805 kullanılacak. Sistem Ram’inin 4 GB olacağı ve 32 GB depolama kapasitesi sunacağı tahmin edilen telefonda, Z3 kamerasının lensleri biraz daha geliştirilmiş bir modelinin bulunacağı söyleniyor.

Sony’nin Xperia Z4 ve Z4 Ultra modellerini önümüzdeki aylarda resmen tanıtacakları düşünülüyor. Bu tanıtım ya Ocak ayındaki CES ya da Mart ayındaki MWC fuarlarından birinde gerçekleşecek. Resmi tanıtımla birlikte sadece yeni Z4 modellerini değil, Sony’nin gerçekten de strateji değiştirip değiştirmediğini de görmüş olacağız.