Anasayfa Oyun Far Cry 4 Oynuyoruz – Himalayalar’da Direniş!

Far Cry 4 Oynuyoruz – Himalayalar’da Direniş!

Ubisoft’un son gözdesi Far Cry 4’ü Ultra ayarlarda 1080p çözünürlükte oynuyoruz.

NVIDIA ve Ubisfot işbirliği ile geliştrilen ve birçok NVIDIA teknolojiisini barındıran Far Cry 4’ü Ultra ayarlarda oynayarak oyunun sunduğu görsel şöleni göz önüne getirelim istedik.

Oyunda kullanılan NVIDIA teknolojilerine yakından bakalım:

HBAO+: Horizon Based Ambient Occlusion teknolojisi, oyundaki nesnelerin ortam aydınlarması altında nasıl görüneceğini hesaplıyor ve oyunların çok daha iyi bir derinlik hissi yaratmasını sağlıyor. Daha önce HBAO ile sisteme yük bindiren bu teknoloji, yenilenen HBAO+ hali ile iki katı daha iyi bir Ambient Occlusion etkisi yaratıyor.

PCSS: Percentage Closer Soft Shadows, nesenelerin gölgesini doğrudan yüzeye yansıtmayan, bunları yumuşatan bir teknoloji. Normal şartlarda nesneye vuran ışık doğrudan gölgeye yansıtıldığında kenar kırılmaları meydana gelmekte. Fakat PCSS ile göleler çok daha yumuşak bir hal alıyor.

PCSS Kapalı:

PCSS Kapalı

PCSS Açık:

PCSS Açık

TXAA: Temporal Anti-Alising adı verilen bu teknoloji, film benzeri bir kenar düzeltme tekniği sunuyor. TXAA, oyunlarda meydana gelen titremenin önüne geçmeyi amaçlıyor. Assassin’s Creed IV: Black Flag’de kullanılan teknolojiye ait bir video:

God Rays: Ay veya güneş ışığı gibi ışıkların çok daha gerçekçi bir biçimde yansımasını sağlayan bu teknoloji sayesinde ağaçların arasından yansıyan güneş ışığı da bambaşka bir hal alıyor.

Hairworks – Fur: Far Cry 4’te birçok hayvan var -hayır Pagan Min’i kastetmiyoruz. Hayvanların kürklerinin gerçekçi olması için NVIDIA Hairworks teknolojisi kullanılıyor. Bu teknoloji sayesinde kürklerdeki kıllar çok daha gerçekçi hareket edebiliyor.